Nieuws
De turnafdeling van het Lunterse Exalto Sport kon dit weekeinde weer een paar wapenfeiten bijschrijven.
 
In Harderwijk stond de halve finale turnen heren district oost op het programma, Vijf jongens van de jong-talent selectie Exalto Sport kwamen in actie. Julius Lens wist zich met een tweede plaats te kwalificeren voor de districtsfinale op 9 mei in Duiven.
 
Annika Rigg, Jesmé Dokter en Linde Bouw plaatsten zich tijdens de halve finales Turnen vrouwen derde divisie voor het Bondskampioenschap. Annika Rigg plaatste zich voor de toestelfinale sprong. Deze wordt 30 mei in Leek gehouden.
Jesmé Dokter en Annika Rigg, beide 11 jaar, begonnen goed op het onderdeel Sprong. Rigg scoorde 12,00 punten. Het hoogste cijfer dat in het 24 koppige deelnemersveld werd uit gedeeld. Jesmé Dokter werd derde en is eerste reserve voor de toestelfinale.
 
Op balk liet Jesmé Dokter een strakke oefening zien beloond met 12,40 punten. Annika Rigg scoorde hoog op vloer (13,05). Dokter eindigde als 7e en Rigg achtste, voldoende voor een plek in de landelijke finale van de 3e divisie.
Turners_Exalto_Sport_naar_finales
 
Linde Bouw kwam in actie in de junioren categorie. Ronne Pater bij de senioren. Linde Bouw turnde, zoals het hele seizoen al, een stabiele wedstrijd en maakte nauwelijks fouten. Met een puntentotaal van 44,525 werd zij vierde. Voldoende voor plaatsing Bondskampioenschap.
 
Ronne Pater kwam op het onderdeel vloer niet goed uit bij haar acrobatische serie. Hoewel ze een hoog cijfer kreeg voor haar moeilijkheidsgraad, was de aftrek in de uitvoering van de elementen te hoog.
 
Linde Steinbusch kwam bij de halve finale tweede divisie moeizaam op gang bij haar brug oefening. Het herstel op balk was goed met een vierde plaats.
 
GEPLAATST Julius Lens, Elias Sagstrom en Wolof Fakkeldij kwamen in actie halve finale turnen heren district oost.
 
Lens turnde een goede wedstrijd en wist met een goede sprong en een mooie brugoefening de zilveren plak te behalen. Een ticket voor de finale lag klaar.
 
Wolof Fakkeldij turnde stabiel en liet overal een mooie oefening zien. Een vierde plaats was zijn beloning. Elias Sagstrom turnde erg netjes en werd zelfs eerste op het onderdeel rek. Hij eindigde overall als vijfde.
 
 
bron: Ede stad