DOS-jeugd naar WK-wedstrijd China tegen Brazilië

LUNTEREN/ARNHEM – Afgelopen zaterdag 1 oktober was het een vrolijke drukt bij Ut Sporthuus. Een bus gevuld met 50 kinderen en 9 volwassenen ging op weg naar het Gelredome in Arnhem om daar de WK volleybal vrouwen wedstrijd Brazilië tegen China te gaan zien.

Zowel China als Brazilië zijn twee keer Olympisch kampioen geweest en staan tweede en derde op de volleybal wereldranglijst.

Ede is gastgemeente van het Chinese vrouwen volleybal team en DOS had van Sportservice Ede gratis kaarten ontvangen om met de mini’s en jeugd naar deze wedstrijd te gaan.

Aangezien dit WK ook in het teken staat van gezonde voeding hadden de kinderen o.a. een heerlijke appel meegekregen van De Boomgaard Groente en Fruit Speciaalzaak uit Lunteren.

Het werd een onvergetelijke ervaring. In een stadion vol enthousiaste Braziliaanse en Chinese fans won Brazilië, mede door de steun van de DOS kinderen, met 3-1 van China.

Op de terugweg hoorden we verschillende kinderen zeggen dat ze net zo goed wilden worden als deze vrouwen dus dat beloofd wat de komende jaren.

Lees hier de online krant van deze week.