Deys Service 75 jaar lid van BOVAG

LUNTEREN – Deys Service in Lunteren viert dit jaar twee hele bijzondere jubilea: het autobedrijf bestaat binnenkort 100 jaar en is maar liefst 75 jaar daarvan aangesloten bij BOVAG. Uit handen van BOVAG-adviseur Stefan Niesink ontvingen Henk en Alfrédo Dijs van Deys Service een speciaal emaillen jubileumschild. 

Deys Service staat al decennialang bekend als een alom gewaardeerd bedrijf dat garant staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en garantie. ‘Die drie kernwaarden zijn precies waar bij BOVAG aangesloten bedrijven voor staan,’ aldus Han ten Broeke, algemeen voorzitter van BOVAG. ‘Zekerheid en vertrouwen zijn voor klanten van groot belang, Deys Service biedt dat bij uitstek, en is daarom al 75 jaar aangesloten bij onze vereniging.’

Historie

In 1923 begon Peter Deys het bedrijf aan de Dorpsstraat in Lunteren. Hij werd opgevolgd door zijn zoon Freek. Toen hij overleed, hebben zijn vrouw Hennie en zonen Peter en Henk Deys Service overgenomen. Momenteel is Henk nog steeds (mede)eigenaar. In 2015 werd de oude werkplaats gesloopt. Deze voldeed niet meer aan de eisen waaraan een modern autobedrijf hoort te voldoen. In 2016 werd de bouw van een volledig nieuwe en verhoogde werkplaats afgerond, waar men terecht kan voor personenauto’s, bedrijfswagens en campers, voor zowel onderhoud en verkoop als verhuur. In de toekomst hoopt de zoon van Henk, Alfrédo, het bedrijf voort te zetten.

Sinds 1930

BOVAG bestaat sinds 6 mei 1930. Veertig garagehouders spraken op die dag in het Utrechtse café-restaurant ‘Noord-Brabant’ over hun gezamenlijke belangen en besloten zich te verenigen. Op dezelfde avond nog werd de BOnd van Automobielhandelaren en Garagehouders geboren. 

In de loop der jaren sloten ook vele andere bedrijven zich aan, zoals tweewielerspecialisten, rijscholen, caravanbedrijven, wasstraten, tankstations etc. De welbekende BOVAG Garantie voor gebruikte auto’s werd in 1965 ingevoerd en vijf jaar later volgde een soortgelijke garantieregeling voor onderhoud en reparaties. Inmiddels geldt de BOVAG Garantie voor vrijwel alle producten en diensten die BOVAG-leden aanbieden. 

Lees hier de online krant van deze week.