Stijntje 12.5 jaar bij Minimarkt v.d. Brink

Henk de Rooy

LUNTEREN – Van een slagerij in Barneveld naar het team van Minimarkt v.d. Brink. Van verkoopster naar eigen verantwoordelijkheden, betreffende de inkoop van kruidenierswaren. Dit is in het kort de beschrijving de carrière van Stijntje, die sinds vrijdag 15 maart 12.5 jaar werkzaam is bij Minimarkt v.d. Brink.

Ze was verrast toen zij vrijdagochtend bij haar werkplek binnenstapte. Collega’s en Steveline en Winfried van den Brink wilden niet voorbijgaan aan het 12.5-jarig jubileum van Stijntje. De gehele vrijdag en ook op de zaterdag werd menig handje geschud als felicitatie. 

Ze was nog geen twee jaar werkzaam bij de Minimarkt of Winfried vroeg haar of ze op de bus wilde rijden om bestellingen rond te brengen. Tot op heden is zij het vertrouwde gezicht bij het bezorgen van boodschappen aan klanten. 

De Minimarkt verzorgt vele kantines bij bedrijven in de omgeving. Ook die worden wekelijks voorzien van (verse) producten uit de supermarkt aan de Barneveldseweg. Vriendelijk en sociaal als ze is, is Stijntje een graag geziene persoonlijkheid bij de bedrijven klanten die worden bezocht. Of zoals Winfried het aangeeft: “Deze contacten met klanten zijn erg belangrijk. Stijntje is hierin ook het visitekaartje van ons bedrijf. Dat geld trouwens voor al onze medewerkers.”

Waar voorheen via de telefoon en fax de bestellingen binnenkwamen, heeft nu het online bestellen een grote vlucht genomen. Maar het vertrouwde telefoontje en de geschreven briefjes voor een bestelling worden met evenveel zorg behandeld. En, dat typeert ook het werkethos bij de Minimarkt. Sociaal en betrokken.

Dat geldt zeker voor de jubilaris in kwestie. In de winkel, aan de telefoon en op bezoek bij klanten, Stijntje belichaamd wat in de huidige maatschappij bijna niet meer herkenbaar is, omzien naar en interesse hebben voor je medemens.

Zoals een aantal van haar collega’s, heeft ook Stijntje haar eigen takenpakket en de daaraan verbonden verantwoordelijkheden bij de Minimarkt. Zij draagt zorg voor de inkoop van de kruidenierswaren draagt en stelt ze de prijslijsten samen. 

Hiervoor worden nauwgezet de prijzen bij Jumbo, Plus en AH gevolgd. 

Vindt de klant een nieuw product onder het assortiment kruidenierswaren, tien tegen één dat dit uit de koker van Stijntje komt. Neem de jams en sausen van een fruitboer uit Krachtenburg in de Noordoostpolder.

Op de vraag hoe je achter nieuwe producten als deze komt is het antwoord: “Afgelopen jaar zat dit in een kerstpakket dat wij van een klant kregen. Ik kende het niet en ben op onderzoek uitgegaan en kwam uit in de Noordoostpolder. De jams en sausen lopen bij ons als een trein.”

Om vernieuwend te blijven en klanten hierin mee te nemen, wordt vakliteratuur doorgenomen, beurzen bezocht. Onderdelen van haar takenpakket, waarvan ze geniet, vooral als klanten nieuwe producten in het assortiment waarderen. 

Het is dan niet verwonderlijk dat zij als afsluiter meegeeft: “Ik heb het hier naar mijn zin. Het is een ontzettend goede werkplek. Van de contacten met klanten geniet ik en elke dag, week is weer anders. En …, ik heb hier erg leuke collega’s.”

Lees hier de online krant van deze week.