Opening expositie ‘Groeten van Piet…’ hartverwarmend

LUNTEREN – Zaterdagmiddag 9 december wisten zo’n 70 de regenachtige weg naar Het Westhoffhuis te vinden voor de opening van de (verkoop)expositie ‘Groeten van Piet…’

Eenmaal binnen was de sfeer warm en hartelijk. Het Westhoffhuis had de plaza omgebouwd tot een sfeervolle ruimte waar iedereen gezellig een kopje koffie of thee met een lekkere koek kon krijgen. Onder de belangstellenden waren veel Lunteranen, zelfs nog oude klasgenootjes van Piet. Ook was er familie, er waren vrienden, het was een gezellige mix van vanalles.

Trouwdag

Voordat de expositie werd geopend deed dochter Ester een woordje voor de gasten. Daarin liet ze weten dat 9 december een bijzondere dag is want dat is de trouwdag van Piet en Dinie. Verder vertelde ze dat het doel van de verkoop expositie is dat de tekeningen, die nu in een kist in de berging staan, naar mensen moeten die er een gevoel of een herinnering bij hebben. Daar zijn de tekeningen ook voor gemaakt.

Kadootje

Er stond ook een kadootje klaar voor de gasten. Piet en dochter Ester zijn een aantal jaren geleden begonnen een boekje te maken met de titel: ‘Jeugdherinneringen van een Lunterse Jongen’. Daarin staat een keur aan korte, onderhoudende verhaaltjes over belevenissen van Piet van Leuveren uit zijn jeugd in de jaren 50. Piet is in 2020 overleden en Ester vond het nu tijd om het boekje klaar te maken en tijdens de expositie aan mensen uit te delen.

Expositie

Nadat de expositie eenmaal geopend was bleek de belangstelling voor de potloodtekeningen van historische oude Lunterse gebouwen overweldigend. De familie hoopte dat er een paar tekeningen verkocht zouden worden maar alles bij elkaar gaan meer dan de helft van de tekeningen, na afloop van de expositie, naar mensen die de tekeningen een mooi plekje aan de muur gaan geven. 

Ester: ‘’Dat is echt geweldig! Er waren zoveel mensen met herinneringen aan de gebouwen. Zo komen de tekeningen helemaal op de juiste plek terecht.”  De expositie is nog t/m 31 januari 2024 in Het Westhoffhuis te bezichtigen. 

Voor meer informatie en/of vragen over de potloodtekeningen of over het boekje dan kan contact worden opgenomen met Dinie van Leuveren, 

p.leuveren@kpnplant.nl / 06-10178794 of met Ester van Leuveren, info@e-ster.biz / 06-21613377.

Lees hier de online krant van deze week.