Ederveense gymvereniging Ganoteon trotse eigenaar van een airtrack

EDERVEEN – Sinds enkele weken is gymvereniging Ganoteon de trotse eigenaar van een airtack oftewel een opblaasbare mat, melden de twee bestuursleden Joke Sukkel en Mirjan Vierwinden aan de krant. Een bijzondere mijlpaal voor de vereniging die al sinds 1970 bestaat.

“Zeker voor een club van dit kaliber is het heel bijzonder dat we een airtrack kunnen aanschaffen,” vertelt Joke. “We zijn daar als vereniging dan ook heel trots op,” vult Mirjan aan.

De club die zo’n 65 leden telt, waarvan de jongste amper drie is en de oudste rond de achttien, moet het voornamelijk van contributies hebben. “We hebben heel lang gespaard voor de airtrack die zo’n €6000,- kost,” vertelt Mirjan. “Met enkel de contributie komen we nauwelijks met de zaalhuur uit, daarom houden we ieder jaar clubacties. En die waren de laatste jaren zo goed gegaan, dat we extra overhielden. Toen hebben we besloten om hiervan een airtrack aan te schaffen,” vertellen zij trots.

Dat de airtrack in de smaak valt, is wel te zien aan de vele enthousiaste leden die er gretig gebruik van maken. “In het begin was het nog even aftasten voor ze, maar na verloop van tijd merkte je dat ze hun draai vonden. Voorheen legde we altijd meerdere matten op elkaar om de val te dempen. We hebben ook wel een kleinere variant gehad maar deze was helemaal op, maar je merkt wel dat dit veel beter voor ze is,” vertelt Mirjan. 

Naast de airtrack wordt er per week gerouleerd met drie andere onderdelen; waaronder de sprong, brug en balk. De lesindeling wordt verdeeld over drie dagen, op maandag en vrijdag zijn er de gewone lessen in Ederveen en op dinsdag turnt de selectie in Ede. Jongens en meisjes zijn welkom maar gymmen wel op verschillende momenten.

Naast dat de club altijd op zoek is naar enthousiaste leden, zoeken zij ook mensen die training willen geven. “Heb je nog wat tijd over en lijkt het je leuk om bij onze verenging een paar uurtjes les te komen geven. Neem dan met ons contact op.” Ook willen Joke en Mirjan van dit moment gebruik maken om ex-bestuurslid en trainster Janneke van Rinsum te bedanken voor haar jarenlange inzet.

Meer informatie over de gymvereniging kan je vinden op ganoteon.nl

Lees hier de online krant van deze week.