Lunterse bridgeclub wint landelijke bekerfinale

UTRECHT – De finale om de Elffersbeker is gewonnen door de Lunterse Bridge Club. Na een spannende finaledag in het Nationale Denksport Centrum De Hommel in Utrecht werden bridgeclubs uit Delft, Amsterdam en Castricum nipt verslagen. Edith Janssen mocht namens Lunteren de beker in ontvangst nemen.

Elffersbeker

De bekerwedstrijden om de Elffersbeker zijn bedoeld voor clubs die niet op de hoogste niveaus in de competitie spelen. Ook de individuele spelers mogen maar een maximale rating hebben. In de voorronden betekent verliezen uitgeschakeld zijn. 

Lunteren kwam die voorronden door via het uitschakelen van achtereenvolgens DCB uit Bussum en de Utrechtse studenten bridgeclub DOMBO. Voor de finale bleven 4 teams over die een onderlinge competitie speelden op zaterdag 13 mei in Utrecht. Iedere wedstrijd bestond uit 14 spellen, dus 42 spellen in totaal over de hele dag.

Finale

In de eerste finale ronde won Lunteren van Castricum met 24-16. Na de lunch in het zonnetje werd aangetreden tegen Delft, dat ook zijn eerste wedstrijd had gewonnen (met 23-17) van Amsterdam. Dat leverde een kleine nederlaag op van 18-22, zodat Delft nu 2 wedstrijden gewonnen had. Lunteren viel terug in de tussenstand van plek 1 naar plek 3. In de laatste wedstrijd tegen Amsterdam haalde Lunteren een 25-15 overwinning. Omdat Delft gelijk speelde tegen Castricum was dat verrassend net voldoende voor Lunteren om eerste te worden. 

Beker

Lunteren mocht de beker in ontvangst nemen die werd uitgereikt door NBB bondbestuurder (en vice-voorzitter) Theo van Munnen. De naam van de Lunterse Bridge Club wordt nu in deze beker gegraveerd, waarmee Lunteren een stukje bridge geschiedenis heeft geschreven. 

Het team van Lunteren bestond voor deze finale uit Edith en Bert Janssen, Hennie Klomp – Lex de Beer, Pieter Slootweg – Johan Fluit en Jan Schraven – Peter de Ruiter. In eerdere ronden hebben ook Ali en Paul van Groos, Ben en Ria Herikhuisen, Beppie en Rijk Adams en Jan Telgen een bijdrage aan het Lunterse bridgesucces geleverd.

Lees hier de online krant van deze week.