De Bron werkt samen voor het Buurtbosch!

LUNTEREN – Als Lunterse school vindt Basisschool De Bron het belangrijk om de leerlingen bewust te maken van de omgeving waarin ze opgroeien. Daarom heeft Basisschool De Bron in samenwerking met de ‘Vrienden van het Luntersche Buurtbosch’ een mooi project ontwikkeld voor groep 6.

Lessen voor groep 2 en 4 waren er al, maar een lessenserie voor groep 6 was nog niet beschikbaar. Daarom ontwikkelde een leerkracht samen met de educatiecommissie van de vereniging een nieuw project: ‘De Koepel’. 

In vier lessen maken de leerlingen kennis met het erfgoed van notaris Van den Ham en wordt op een creatieve manier de natuur verwerkt in de klas. Het project begint bij de notarisbank met een picknick, waar het levensverhaal van de notaris wordt verteld. 

De leerlingen gaan daarna op zoek naar bosschatten die vervolgens in de klas worden verwerkt in werkstukken en een groepsherbarium.

Een ander onderdeel van de lessenserie is een wandeling naar de Poelheide, waarbij de leerlingen met een bingo spelenderwijs de natuur beleven. Het project wordt afgesloten bij de Koepel. 

De beheerder, Gert Jan van Doorn, geeft daar uitleg over de uitkijktoren en zijn geschiedenis. Op een humoristische manier horen de leerlingen hoe het kleine houten schuurtje plaatsmaakt voor een theekoepeltje en deze ontwikkelt tot een 22 meter hoge toren. Een klim naar de top van de toren kan niet ontbreken en daar kunnen de leerlingen genieten van het mooie uitzicht!

Het ontwikkelde project krijgt zeker een vervolg, zodat andere scholen ook kunnen leren over ons mooie bos en het erfgoed dat we in Lunteren rijk zijn!

Lees hier de online krant van deze week.