Lunterse vriendengroep bouwt Max Verstappen fanbus

LUNTEREN  – Al jaren liep Lunteraan Bart Kieft met het idee om een grote touringcar Bus te kopen. Om deze vervolgens om te bouwen als camper, zodat hij hiermee de Europese F1 races kon bezoeken. Constant stuurden hij foto’s van bussen in de groepsapp. Dit werd nooit concreet totdat hij Jaap van den Heuvel sprak.

Bart ging de Bus kopen en belde Alexander Klomp, ook wel bekend als Pola, op om de bus te gaan halen in Limburg. Jaap vertelde het goede nieuws aan de rest van de groep bestaande uit Andre van Dijk, Jacco Hardeman, Raymond van Veldhuizen, Bart van der Zouwen, Stan van Dijk en Wilco van Wagensveld.

De bus kwam naar Lunteren en werd op meerdere zaterdagen met man en macht leeggehaald en omgebouwd als Camper bij de familie Kieft. Astrid Kieft de vrouw van Bart voorzag de groep van heerlijke maaltijden. In de nog originele kleur wit zijn de mannen naar de F1 in Oosterrijk gegaan om erachter te komen of alles met de bus naar wens verliep. Dit was echtert ook het geval waarna ze de bus hebben omgetoverd naar echt Max Verstappen fanbus. Dit was nog een hele klus! Eerst moest de bus geschuurd en bijgewerkt worden. Met hulp van Evers (Paddo) en een collega uit Ederveen kwam de bus weer in een super strak jasje te staan, klaar voor de spuiterij hier op de Stroet bij Carrosseriewerk van de Weijer waar Patrick Groeneveld de bus, op zijn vrije zaterdag, heeft gespoten. De bus moest negen dagen uitharden zodat die beplakt kon worden. Omdat de bus zo mooi was geworden na de opknapbeurt wilden we verder om deze er zo professioneel mogelijk te kunnen maken. Om dit kunnen bekostigen had de groep sponsoren nodig. Gelukkig is de bereidwilligheid in Lunteren en omgeving groot. 

Sponsoren

Bart en Marieke van den Berg van Bekra Husqvarna werden gelijk hoofdsponsor gevolgd door Van Heerdt Electra: Wout, William en Diane van Heerdt waren gelijk over de streep. Iets verderop De Stroet troffen Hans Klomp van Bouwbedrijf Klomp aan. Ook hij was direct enthousiast. Corine van Eckeveld van Café & Cafetaria de Peperbus deed ook mee.

Rick Degenaar van EasyWorks, een bekende Lunteraan deed ook gelijk mee, net als Arie Schimmel van GearTech. De buurman van Bart Kieft van Smart Specialist Lunteren was ook zo over de brug,

Verdere sponsoren zijn Tieme Visser van Slagerij Visser en Marco Bast van het Zonnepaleis, Jerry en Thijs van Gestel van DomusCura, Wesley en Anton Floor van Café Floor, Harrie en Dirk Bloemendal van Autobedrijf Bloemendal, Evert van de Voort van Clooz Doors, Arjan Jansen van Tegelzetters Bedrijf Jansen, Harmen Stroomberg van Stroomberg Makelaardij en Wim Blokland van Paling en Zalmrokerij De Molenpol, Jan Hardeman van Hardko Kozijn en Zonweringen uit Ederveen, Hans en Eve Edelenbos van Edelenbos Schoonmaak en Bedrijfsdiensten, Johan van de Haar van HBE Bouw Ede, HBD Montage, Johan Wagteveld van JW Vastgoed Advies Ede.

Isja Visser van Blindeer Service Lunteren en oud Lunteraan Bertus Verbeek Reclame die samen met zijn zusjes Eva en Elise en medewerkers Dana Hedy en Marcel, de Bus omgetoverd hebben als een ware Red Bull Machine. Henk-Jan van de Pol van Baldé Bandenservice heeft de bus voorzien van bijpassende Pirelli banden. Evert Elskamp heeft met zijn bedrijf Van Weijen Carrosserie uit Lunteren, mooie nieuwe sloten voor de bagageluiken kunnen regelen.

De vriendengroep wil nogmaals alle sponsoren bedanken voor hun medewerking.

Lees hier de online krant van deze week.