Avontuurlijke lentewandeling in Buurtbosch treft geweldig weer

LUNTEREN – Onder leiding van gids Peter Palstring ging een groepje van zo’n 12 mensen  op ontdekkingstocht in Het Luntersche Buurtbosch. Peter Palstring is vrijwillig educatief boswachter bij  Geldersch Landschap & Kasteelen. Hij wist de groep regelmatig te verrassen met interessante weetjes. 

Het Luntersch Buurtbosch kenmerkt zich door een grote variëteit van bomen en planten. Al wandelend kwam de gids vanalles tegen waarover hij de groep kon vertellen. Van een Douglas boom tot de Vogelkers en van Adelaarsvarens tot de Hollandse Eik. Over zo’n beetje alles wist Peter, uit de losse pols, wel iets leuks te vertellen wat dan weer tot vragen en soms discussies leidden. 

Zandafgraving en tijdlijntrap

Waar de ontmoetingen met bomen en planten vooral toevallig waren, was er over de route zeker nagedacht. Helaas werd Het Middelpunt van Nederland, vanwege tijdgebrek, alleen op afstand bekeken. Daarentegen zijn de zandafgraving met de tijdlijntrap, het hongerlaantje en De Pleisterplaats bij De Koepel allemaal aangedaan. De reacties van de deelnemers waren enthousiast en samengevat smaakte de Lentewandeling naar meer. Gids Peter Palstring liet bij het drankje na afloop op De Pleisterplaats al wel weten dat hij plannen heeft voor meer natuurwandelingen in Lunteren. 

Meer wandelingen

De Lentewandeling is een initiatief van de Vrienden van Het Luntersch Buurtbosch. Zij organiseren regelmatig interessante natuurwandelingen in Het Luntersche Buurtbosch. Eerder dit jaar waren er al vogelwandelingen en in het najaar volgt de paddenstoelenwandeling weer. Houd daarvoor de website www.buurtbosch.nl in de gaten of like op Facebook ‘Het Luntersche Buurtbosch’.

Lees hier de online krant van deze week.