Vertrek Arie van Alphen als voorzitter van het museum Lunteren

Dhr. Arie van Alphen stopt als voorzitter bij het museum Lunteren. Mede door de gevolgen van covid gevolgd door een virusinfectie en ook de gezondheid van zijn echtgenote welke wat te wensen over laat, heeft Arie van Alphen het moeilijke besluit moeten nemen om zijn taak als voorzitter per direct te beëindigen. Arie van Alphen is actief in verschillende functies op zowel landelijk niveau als ook op lokaal niveau met o.a. het museum Lunteren. Vanwege de gezondheidsperikelen zoekt Arie naar een betere balans tussen privé en werk.

De landelijke functies houdt hij liever aan en dus heeft hij een afweging gemaakt waarbij hij ervoor gekozen heeft om zijn activiteiten voor het museum te stoppen. Hij had al eerder laten weten een dergelijke afweging te gaan maken maar iedere keer leek het toch niet het juiste moment te zijn. Nu heeft Arie de knoop doorgehakt en stopt hij met zijn activiteiten voor het museum. Het bestuur begrijpt de afweging en respecteert zijn beslissing hierin.

Met Arie van Alphen verliest het Museum Lunteren een krachtige bestuurder die zijn sporen voor het museum heeft verdiend. Hij heeft leidinggegeven aan de verbetering en professionalisering van het museum in een roerige periode. Onder zijn leiding is o.a. een lange termijnvisie opgesteld en zeer recent is een uitvoeringsagenda vastgesteld met daarin een hele serie acties die de komende jaren opgepakt moeten gaan worden om de visie verder handen en voeten te geven binnen het museum.

We waren als bestuur al in gesprek met nieuwe kandidaat-bestuursleden om het bestuur uit te breiden en te versterken. Nu gaan we ook op zoek naar een nieuwe voorzitter met de nodige bestuurlijke ervaring. Als bestuur zijn we dankbaar voor wat Arie van Alphen voor het museum heeft betekend en we wensen hem en zijn vrouw nog een mooie tijd met wat meer rust en meer gezondheid toe.

Het bestuur

Lees hier de online krant van deze week.