Sinterklaas komt weer naar Nederland

Sinterklaas en zijn gevolg verlaten Spanje om naar Nederland te komen. Nadat Sinterklaas 18 november als eerste voet aan wal zet in Gorinchem. Zal hij hierna richting Lunteren en Ederveen komen.  

Lunteren

Net als vorig jaar zullen ze weer ontvangen worden op het Nieuwe Erf in Lunteren door Pippeling en Dingertje. Met een vertrouwd programma wordt Sinterklaas op 18 november om ca. 14.00 verwacht. 

Hij komt met zijn Pieten vanaf de hoek Klomperweg/Dorpsstraat en zal dit keer weer een korte tocht maken richting het nieuwe Erf. Onder begeleiding van de KNA-pietenband zullen ze jong Lunteren begroeten (hierbij zal hij ook naar de ouderen zwaaien).  De voorbereidingen voor de intocht, door Pippeling en Dingertje, kun je bekijken in het Lunterse Sinterklaas nieuws. Dit is de week voor de intocht te zien op het YouTube kanaal van Pippeling en Dingertje. Zal Pippeling alles onder controle hebben? Heeft hij iets aan de hulp van Dingertje? Of moet de Sint de zaken zelf regelen? Dat zullen we zaterdag 18 november weten. De kinderen kunnen voor, tijdens en na de intocht hun tekening of kleurplaat inleveren in de gele bussen. Kleurplaten zijn af te halen bij de Lunterse winkeliers. Inleveren kan tot 17 november. De winnaars krijgen hun cadeau hoogstpersoonlijk uitgereikt door de Sint of zijn Pieten.

Ederveen

Ook dit jaar komt Sinterklaas met al zijn pieten weer naar Ederveen om zijn verjaardag te vieren. De festiviteiten beginnen zaterdag 18 november om 13:30 uur op het marktplein.

Op het plein wordt u ontvangen voor een leuke show en onder begeleiding van Muziekvereniging Irene gaan we het dorp rond en is er een prijsuitreiking na de optocht.

Lees hier de online krant van deze week.