Damtoernooi Lunteren/Ederveen succesvol afgesloten

LUNTEREN – Vorige week op woensdagmiddag vond het schooldamkampioenschap van Lunteren en Ederveen weer plaats.

Drieëntwintig teams van verschillende scholen uit Lunteren en Ederveen deden mee. De concurrentie was sterk en de spanning om te snijden. Maar het was ook vooral een gezellig kampioenschap waar de kinderen zichtbaar van genoten.

De winnaars bij de welpen werd het viertal van De Calvijnschool uit Ederveen. Dit viertal won al de vier de wedstrijden op rij en bleef hierdoor het viertal van De Ruitenbeek twee punten voor. 

Hierna werd er gespeeld met 12 teams van de groepen 7 – 8 om het damkampioenschap van Lunteren. De Ruitenbeek begon het drie mooie winstpartijen en moest in de finalewedstrijd minimaal gelijkspelen tegen nummer 2 De Bron drie. Het werd een spannende wedstrijd waarbij beide teams hadden kunnen winnen. De wedstrijd eindigde in een 4-4 gelijkspel zodat De Ruitenbeek de nieuwe damkampioen van Lunteren is.  Alle deelnemers kregen uithanden van de voorzitter van D.E.S. een mooie medaille en als prestatie uitgereikt. De nummer 1 t/m 3 mogen meedoen met de halve finale dammen van Gelderland in januari 2023.

De kinderen werd allemaal nog verrast op een leuk snoeppakketje van de suikertante namens sponsor Goedvastgoed. Damclub D.E.S. kan hiermee terugkijken op een geslaagd damkampioenschap van Lunteren.   Nieuwe jeugdleden zijn welkom op de jeugdclubavond van D.E.S. op vrijdagavond van 18.30 – 19.45 in De Schuifeldam, Bisschopweg 104 A te Lunteren.

Lees hier de online krant van deze week.