Coop Hoek wordt AH-Hoek: Albert Heijn supermarkt in “De Maalderij”

Henk de Rooy

WEKEROM – Al geruime tijd waren er de speculaties over welke formule het uiteindelijk zou worden in Wekerom. Woensdagavond 8 juni kwam het verlossende woord. Bart, Bea en Robert Hoek maakten toen aan hun medewerkers bekend dat Coop Hoek overgaat naar AH-Hoek.

Met Albert Heijn gaan zij over tot wederverhuur. De supermarkt zal een plaats krijgen in het nieuwbouwproject “De Maalderij”.  Familie Hoek kijkt met AH uit naar het realiseren van de nieuwe supermarkt op de nieuwe locatie.

Wat past in Wekerom?

Het ideale plaatje voor Wekerom zou een Plus-supermarkt zijn geweest. Echter, deze weg werd afgesneden door Autoriteit Consument & Markt, na de fusie tussen Coop en Plus. Een zoektocht volgde. Boon’s markt, Jumbo en Albert Heijn kwamen in beeld. Het werd de laatstgenoemde formule.

“Plus kon het niet worden en dus zijn we verder gaan kijken. We zijn met de drie partijen in gesprek gegaan en hebben hierbij zorgvuldig gekeken wat het beste past, bij ons als zelfstandig ondernemer en hier in Wekerom. Woensdagavond is het personeel ingelicht. Hier en daar was er enige verbazing, maar vrijwel iedereen bleek positief over de nieuwe formule.”

Er stond ook de nodige druk op de ketel in huize Hoek. “Voor 21 september van dit jaar moet de nieuwe formule gerealiseerd zijn. Vanaf die datum mogen we de huidige Coop-formule niet meer gebruiken. We zijn heel blij dat we eruit zijn gekomen met Albert Heijn.”

Desgevraagd geeft Hoek aan wat hem en zijn zoon over de streep heeft getrokken: “Het is de formule die staat voor marktleider nummer1, innovatie, dus een uitgebreid vers assortiment en duurzaamheid van producten. Daarnaast heeft AH, goede acties, scherpe prijzen en kun je gebruik maken van de zelfscan. Ook voor het lokale aanbod en betrokkenheid is er in de nieuwe supermarktformule volop aandacht.”

Personeel gaat mee!

Een pluspunt in de overgang naar Albert Heijn is, dat het personeel mee gaat naar de nieuwe formule. Ook kunnen zij hun baan behouden. Dit zal eerst op huidige locatie zijn. De verwachting is dat eind 2023/begin 2024 de eerste klanten welkom worden geheten in de nieuwe supermarkt in “De Maalderij”. De tijdelijke ombouw naar de AH-formule zal in september van dit jaar plaatsvinden.

Lees hier de online krant van deze week.