Lunterse jeugdvrienden starten bedrijf in luchtkussenverhuur

LUNTEREN – Met een ruim assortiment variërend van een Lasergame Arena tot aan een Sarah-pop zijn de Lunterse vrienden Richard Cruiming, Edwin Morren en Harrie Schreuder afgelopen voorjaar hun bedrijf Springpaleis begonnen.

Het idee ontstond toen Richard eind vorig jaar een knieblessure kreeg en zijn carrière als rietdekker op losse schroeven kwam te staan. “We spraken elkaar tijdens één van onze ontmoetingen en toen kwamen we erachter dat Edwin en ik met hetzelfde idee liepen,” vertelt Harrie over het ontstaan. “We hebben het toen een maandje laten rusten om vervolgens te kijken of het nog steeds een goed idee was,” vervolgt hij.  “Dat vonden we nog steeds en daarna zijn we het maar gewoon gaan doen,” vult Edwin aan.

Voor Edwin en Harrie is het niet de eerste sprong in het diepe die zij maken. Beiden zijn al jaren succesvol als zelfstandig ondernemer: Edwin als rietdekker en Harrie als belastingadviseur. Het is dan ook de bedoeling dat Richard, die bij Edwin werkt, als boegbeeld van het bedrijf naar voren treedt.

Specialisatie 

“Als mensen voor veel geld een luchtkussen huren voor een feestje of evenement, worstelen ze vaak met het juist installeren ervan. Wij willen ze die problemen uit handen nemen,” vertelt Harrie over het bedrijf. 

Alhoewel er in de regio een aantal bedrijven zijn in de totale partyverhuur, wil het drietal zich enkel op luchtkussens focussen. “We hebben ook met medeondernemers gesproken die ook in die branche zitten en de meesten hebben ‘fun’ in hun bedrijfsnaam staan. Maar dat is er wel vanaf als je de hele dag met allerlei spelmaterialen bezig bent. Daarom willen wij ons enkel richten op luchtkussens en hebben we het gelijk goed aangepakt met een pronkstuk van 17 meter lang en 8 meter hoog.”

Veiligheid

Naast het plezierfactor heeft het drietal – die alle drie jonge kinderen hebben – veiligheid hoog in het vaandel staan. “Voor ons is het belangrijk dat het veilig is. Al onze luchtkussens zijn voorzien van een keurmerk. Daarnaast geven we onze gebruikers duidelijke instructies voor het veilig gebruiken van de luchtkussens.” 

Toekomst

Naast het verhuur van de luchtkussens willen ze ook zelf evenementen rondom de luchtkussens organiseren. Zo hebben zij een afgesloten Lasergame Arena en zijn er luchtkussens voor een zeskamp. “Zo kun je bijvoorbeeld zeskampen voor bedrijven op de vrijdagavond organiseren.” Verder vertelt Edwin over het idee om in de toekomst een hal te openen met permanent opgestelde luchtkussens.

“Als ik op de website van de fabrikant kijk, kan je het niet zo gek verzinnen of er is wel een luchtkussen van,” sluit Edwin af over de vele mogelijkheden.

Binnenkort komt er iets leuks aan, maar wat dat precies is kan het drietal nog niet zeggen.       

Benieuwd naar het volledige assortiment of wil je in contact komen kijk dan op www.springpaleis.com

Lees hier de online krant van deze week.