Zingende vogels geven extra dimensie aan concert Micheline Van Hautem

Henk de Rooy

LUNTEREN – Een warme zomerse dag werd zaterdagavond 18 juni afgesloten met een zomeravondconcert bij De Koepel. Te gast was Micheline Van Hautem, die samen met gitarist Erwin van Ligten een ode aan Ramses Shaffy bracht.

De bezoekers aan het concert hadden voor deze avond geen betere keuze kunnen maken. De klim naar De Koepel vergde enige inspanning, maar daar werd men met open armen ontvangen door Micheline, die haar gasten bijna persoonlijk welkom heette.

Een zwoele avondbries maakte het allemaal aangenaam en ook nu weer stond de organisatie van de koepelconcerten als een huis. Tot in de puntjes geregeld, met als gastheer Gertjan van Doorn.

Weg mijmeren

Micheline beloofde haar publiek een mooie en inspirerende avond en dat werd het ook. Op momenten ingetogen, bijna intiem, dan weer uitbundig en joviaal, gelijk Ramses Shaffy. Een betere locatie dan bij De Koepel, rondom Lunteren dan, is welhaast niet te vinden. De omringende bomen zorgden voor een bijna perfecte akoestiek. 

De liedjes waren goed te beluisteren en ook van het, bij vlagen ingetogen gitaarspel van Erwin van Ligten, behoefte men geen noot te missen. 

Op momenten tijdens het concert, zou je de ogen moeten toe doen om weg te mijmeren bij de overbekende liedjes van de Nederlandse chansonnier die in al zijn eenvoud liefhebbers ervan in vervoering bracht. Zo ook Micheline dat zaterdagavond deed met haar heldere stem met de begeleiding van de gitaarklanken van Erwin.

Interactie met vogels

Een speciaal moment was er net na de pauze. Gitarist Erwin speelde een solo als intro voor Micheline. Na zijn laatste gitaarakkoord bleef het stil, stil en stil. Als vanuit het niets dook, heel ingetogen, Micheline op, om haar publiek verder deelgenoot te maken met het werk van Ramses Shaffy en een aantal eigen nummers.

Zij begeleidde zichzelf een paar keer op de dwarsfluit en ook met het vingerfluiten wist zij van wanten. Een hilarisch moment was er ook, toen Erwin een duet aanging met een paar toehoorders. Vanuit de omringende bomen ontstond er een interactie met een aantal fluitende vogels. Een bijzonder moment dat men tevergeefs zal zoeken op een cd van Micheline van Hautem.

Dit was alleen voorbestemd voor de aanwezigen daar, toen die zaterdagavond bij De Koepel.

Lees hier de online krant van deze week.