Evelien Brinkman opent de Wagenschuur

EDE – Nog even nagenieten van de wandeling over de lommerrijke paden van landgoed Kernhem, of van de fietstocht door de Doesburger Eng? Vanaf zaterdag 16 juli kan dat in de Wagenschuur op boerderij Engelenhoven. Dan opent Evelien Brinkman daar de deuren.  Een kleinschalige landwinkel met ruimte voor een kop koffie en een stuk taart passanten. 

Ook kinderen zijn er meer dan welkom, zij kunnen zich naar hartlust vermaken bij in de hooimijt met diverse kinderspelen. 

De monumentale wagenschuur is geheel in oude luister hersteld. De eeuwenoude balken zijn zichtbaar gemaakt en maken van de vroeger wagenschuur een karakteristiek en sfeervol onderkomen. Veel elementen verwijzen naar de zuivelmakers van De Groote Voort in Lunteren. De pachters van boerderij Engelenhoven.

De bar is geheel gemaakt van kaasplanken. Hierop lag de kaas te rijpen en werden zij gekeerd. De sfeerverlichting is ook authentiek en gemaakt van melkflessen, afkomstig van de Remeker boerderij aan de Postweg in Lunteren.Het is een plek geworden waar Evelien zich thuis voelt en dit wil delen met haar gasten.

De horeca is haar niet vreemd. In haar studententijd heeft zij hiermee ervaring opgedaan, zoals praktisch elke student dat wel heeft. “Ik kom uit de zorg en het leek mij leuk iets op te zetten. Mijn eigen ding te kunnen doen. Deze ruimte kwam vrij en ik wilde er wel iets mee gaan doen. Het wordt kleinschalig, onze kaas verkopen we. Maar ook koffie, thee en fris en gebak erbij. En …, niet te vergeten ons eigen softijs, gemaakt met Jersey-melk van De Groote Voort. Ons softijs is heel vol van smaak. Als je het eenmaal geproefd hebt …!” Dat proeven kan op zaterdag 16 juli, bij de opening van de Wagenschuur op boerderij Engelenhoven.

De Wagenschuur is drie dagen in de week geopend: donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. 

Lees hier de online krant van deze week.