Malkander continueert kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk in Ede

Voor het eerst dit jaar koppelen initiatiefnemers met ‘STOELVRIJ’ tijdens de ramadan moslims én niet-moslims aan elkaar om na zonsondergang, na het vasten, samen te eten. 

STOELVRIJ nu ook tijdens ramadan 

Afgelopen Kerst vond alweer de vijfde editie van STOELVRIJ met Kerst plaats. Deelnemers reageren vaak super enthousiast: ‘Altijd leuk om mensen te leren kennen. Onze gast was zo gezellig! Het mes snijdt dus echt aan twee kanten. Volgend jaar weer, denken we…’. Ook nodigen steeds meer mensen buiten STOELVRIJ hun gasten weer uit en hebben vaker contact. De organisatie ving steeds vaker geluiden op van inwoners die vinden dat dit eigenlijk het hele jaar door zou moeten gebeuren. Vandaar deze eerste STOELVRIJ-editie tijdens de ramadan.   

Voor wie? 

STOELVRIJ tijdens ramadan is bedoeld voor mensen die willen ervaren hoe het is om na zonsondergang samen te eten. En voor mensen die anderen tijdens de ramadan graag een stoel aan de ‘iftartafel’ aanbieden. Ook voor mensen die mee vasten en niet alleen willen eten biedt STOELVRIJ een mooie gelegenheid om samen te zijn.  

Initiatiefnemers 

Door de geluiden dat STOELVRIJ eigenlijk vaker zou moeten zijn en het liefst het hele jaar door, hebben CCVE (Coördinatie Vrijwilligers Vluchtelingen Ede) en Malkander het initiatief genomen om in de gemeente Ede ook een STOELVRIJ tijdens de maand ramadan te faciliteren. 

De sociaal werkers van CCVE en Malkander nemen de komende periode informatie mee over STOELVRIJ om aan inwoners van de gemeente Ede uit te delen. Samen zetten wij ons in ook tijdens deze ramadan-editie weer mooie matches te maken! 

Ook meedoen? 

Wil je meedoen als gast of heb je een stoel vrij tijdens ramadan op 15, 23 of 31 maart aanstaande? 

Aanmelden voor STOELVRIJ met ramadan kan tot uiterlijk 8 maart 2024 via www.edeviert.nl onder het kopje ‘activiteiten’ of bel met Malkander via 0318 20 80 80. Een e-mail sturen kan ook via info@edeviert.nl. 

Lees hier de online krant van deze week.