Jan Vinke (Therapeutisch Centrum Lunteren) stopt Geke van Houten neemt het stokje over

Voor de buitenwacht en de cliënten van Therapeutisch Centrum Lunteren verandert er niets, maar intern vindt er een wisseling van de wacht plaats. Oprichter Jan Vinke is 15 januari gestopt met zijn werkzaamheden als praktijkhouder en in Geke van Houten is zijn vervangster gevonden, die samen met medeoprichter Pieter Vaessen de dagelijkse leiding van Therapeutisch Centrum Lunteren gaat vormen.

Na 15 jaar samen met Pieter het centrum te hebben gerund en uitgebouwd tot wat het nu is, vindt Jan het tijd een stap terug te doen en te gaan genieten van zijn deeltijd pensioen. Tot oktober 2020 blijft hij als Haptotherapeut namelijk nog 2 dagen per week (dinsdag en donderdag) werkzaam voor de praktijk.


Jan Vinke met Geke van Houten in het Therapeutisch Centrum Lunteren.

 

 

“Met Pieter heb ik een fantastische match gehad. Samen hebben we het Therapeutisch Centrum Lunteren kunnen uitbouwen tot wat het nu is, met een geweldig team dat elke dag weer geweldig werk verricht.”

Jan Vinke had een paar jaar geleden al aangegeven in 2020 met pensioen te willen, maar dat er dan wel een opvolger voor hem gevonden diende te worden voor de dagelijkse leiding naast Pieter Vaessen.

Dan is het de vraag hoe hieraan invulling te geven? De oplossing bevond zich binnen het team van collega’s. Met Geke van Houten (oedeem- en oncologiefysiotherapeut) werd hiervoor een geschikte kandidate gevonden. Wat volgde was een inwerkproces van twee jaar om zich alle ins en outs van onder meer de dagelijkse leiding eigen te maken. Een proces waarin zij ook veel steun ondervond van haar collega’s.

Jan over de overname: “Alles blijft hetzelfde, alleen de naam Jan wordt vervangen door Geke. Pieter en Geke zitten op eenzelfde lijn wat de missie en visie voor het centrum betreft. Ik ben heel blij en een tevreden man met de gevonden oplossing.”

 

Geke over haar stap naar het ondernemerschap: “Het is vooral de uitdaging en natuurlijk de unieke kans die mij deed besluiten het stokje van Jan te willen overnemen. Ik wil vooruit, uitdagingen aangaan en me verder blijven ontwikkelen. Dat heeft er altijd al ingezeten en was tot nu toe vooral op het vlak van specialisatie binnen het vak. Ondernemen is uitdagingen aangaan en blijven ontwikkelen om het centrum kwalitatief steeds beter te maken en up-to-date te blijven. Dit allemaal om de cliënten steeds de best mogelijke behandelingen te kunnen geven.”

Met het nieuwe duo Geke en Pieter voor de dagelijkse leiding en samenwerking met de collega’s, verandert er voor de cliënt niets. Het doel van Therapeutisch Centrum Lunteren is en blijft dat de cliënt centraal staat en de best mogelijke (specialistische) behandeling krijgt. De kwaliteit naar een zo hoog als mogelijk plan tillen.