Turnclub P.i.T. in turnfinale regio midden Nederland

REGIO – Zaterdag 10 juni was het tijd voor de laatste wedstrijd van het seizoen voor de bovenbouw. De finale van regio midden-Nederland stond op het programma. 

In wedstrijd 1 hadden alle vier de turnsters uit jeugd F, Esmee van Beek, Gigi Mulders, Febe van de Wetering en Gabriela Olchowik, zich hiervoor geplaatst. 

Zij startten op brug netjes, maar dat het de finale was was direct duidelijk. De punten lagen erg dicht bij elkaar. Op balk werden hier en daar wat foutjes gemaakt. Gabriela turnde voor het eerst een boogje voorover op dit toestel. Vervolgens waren er vier plaatjes van vloeroefeningen te zien door deze meiden van PiT. Als laatste turnden ze allemaal een prima sprong naar kunnen. Op dit toestel liet Esmee zien waar ze hard voor gewerkt heeft en liet een prachtige sprong zien. 

Gigi heeft al het hele seizoen geweldig gepresteerd en laat zelfs met heel veel uitbreiding zien dat zij nog steeds de beste is. Ook vandaag mocht zij dus op het hoogste podium gaan staan en verdiende ook nog eens de seizoensbeker voor de meeste punten totaal. Febe heeft de laatste tijd wat lichamelijke klachten en turnt op een lager pitje. Toch wist zij prima oefeningen eruit te knallen en eindigde netjes in de middenmoot. Gabriela maakte wat kleine foutjes, maar had een prachtige uitstraling, zij werd 28e. Esmee had wat pech met een aantal elementen, maar kon goed de knop omzetten en doorgaan. Esmee werd 30e. 

In de wedstrijd erna mocht PiT in twee banen uitkomen. Junior E; Kristina Buda, Tara Tollenaar en Elisa Cicuto, stonden in baan 1. In baan 2 was Anouk van Beek aanwezig. 

De junioren E hadden alle drie een goede wedstrijd en turnden naar kunnen. Waar ook hier de vloeroefeningen eruit sprongen qua uitstraling, wisten ze alle drie op de balk te blijven staan en hadden pittige sprongen. De brug heeft nog wat puntjes van aandacht. In dit niveau lagen de punten dicht bij elkaar en mogen zij trots zijn op de behaalde plekken. Kristina straalde mooie rust uit en behaalde de 18e plek. Tara had een lekkere wedstrijd en wist zelfs op vloer nog uit te bereiden met succes. Tara eindigde op de 15e plek en Elisa turnde wederom eindelijk een wedstrijd naar hoe zij hem in gedachten heeft. Elisa eindigde op de 13e plek. 

In de andere baan had Anouk niet echt haar dag. Zij maakte aan het begin van de wedstrijd wat foutjes waarbij ze het lastig vond om de knop om te zetten. Hoe dan ook heeft ze de wedstrijd op wilskracht uitgeturnd en had met inturnen op sprong boven verwachting goede sprongen. Anouk werd 24e. 

Volgende week staat dezelfde finale op het programma van de middenbouw en is het daarna echt afgelopen met de wedstrijden voor dit seizoen. De bovenbouw kan zich in ieder geval gaan opmaken voor volgend seizoen.

Lees hier de online krant van deze week.