Nieuwe bomenhub op landgoed Kernhem

KERNHEM/EDE – Inwoners van de gemeente Ede kunnen sinds woensdag 14 februari terecht bij een nieuwe bomenhub op landgoed Kernhem. Ze kunnen daar gratis boompjes en struikjes ophalen, die afkomstig zijn uit het Edese Bos. De bomenhub is een initiatief van Meer Bomen Nu.

Zaailingen

In het Edese Bos staan langs de paden teveel ‘ongewenste’ zaailingen, jonge bomen en struikjes die verwijderd kunnen worden. Ze worden voorzichtig uitgestoken door vrijwilligers van ‘Meer Bomen Nu’ en worden tijdelijk opgeslagen in de bomenhub. Ze kunnen op afspraak gratis opgehaald worden door de bewoners van de gemeente Ede.

Opening

Woensdag 14 februari werd de bomenhub feestelijk geopend in aanwezigheid van wethouder Jan Pieter van der Schans: ,,Hartstikke leuk dat de vrijwilligers van ‘Meer Bomen Nu’ boompjes en struiken uit het Edese Bos een nieuwe kans geven. Ik hoop dat veel inwoners van Ede er gebruik van gaan maken en zo hun tuin verder vergroenen.’’

Bomenhub Kerkhem

Waar: Parkeerplaats Huis Kernhem, Kernhemseweg 7, Ede. Meedoen? Meld je aan op de volgende pagina:

Plantgoed ophalen: https://bomenplanner.meerbomen.nu/events/2033

Helpen oogsten: https://bomenplanner.meerbomen.nu/events/2074

Meer Bomen Nu

‘Meer Bomen Nu’ is een campagne van Urgenda, bedacht door Stichting MEER Groen en op de kaart gezet met hulp van de boeren van de Caring Farmers. 

Sinds 2020 gaven zij al bijna een miljoen bomen en struiken gratis weg. Wil je hieraan meewerken? Kijk dan op: https://bomenplanner.meerbomen.nu/events/2033

Lees hier de online krant van deze week.