De Lunterse Bridgeclub bestaat 50 jaar

LUNTEREN – In 1972 is de Lunterse Bridge Club (LBC) opgericht. Dit jaar bestaat LBC dus 50 jaar. Dat werd op 5 november gevierd met een bridgedrive en een feestelijk diner in het Westhoffhuis, de vaste standplaats van de bridgeclub.

De club telt momenteel 156 leden die op maandagmiddag en/of donderdagavond een interne competitie spelen. Ook is er regelmatig een starterscursus, waar een ervaren docent beginnende bridgers wegwijs maakt in het spel. Door het grote aantal leden kan er op verschillende niveaus gespeeld worden, zodat ook nieuwe leden niet meteen ”in het diepe gegooid worden”.

Ook is er onlangs gestart met zogenaamde ‘verdiepingscursussen’, waarvoor veel belangstelling bestaat. Daar wordt op een avond één aspect van het spel verder uitgediept.

Op de feestelijke bijeenkomst wist het bestuur te melden dat de club zeer goed door de Corona periode is gekomen en vele nieuwe leden aan zich heeft weten te binden, waar andere clubs in de regio het moeilijk hebben. De combinatie van sociale contacten (steeds met anderen spelen) en hersengymnastiek kan tot op hoge leeftijd waardevol zijn. 

De bridgedrive op de jubileum bijeenkomst werd gewonnen door het echtpaar Vliem.

Voor meer informatie kijk op de website ‘https://7017.bridge.nl/’ of mail naar luntersebridgeclub@gmail.com of bel 06 53 18 69 58.

Lees hier de online krant van deze week.