Anne-Jan Telgen (CDA): “Uitbreiding de stroet nog een kwestie van tijd”

EDE – Donderdag 7 september was er een debat in de gemeenteraad over de uitbreiding van bedrijventerrein de Stroet. 

In 2014 is het eerste plan voor uitbreiding ingediend en in 2019 heeft de raad unaniem voor de nota van uitgangspunten gestemd.  

Hierin werd voorzien in zeven hectare bedrijventerrein op 12 hectare grond. Bij de nota van uitgangspunten had de raad gevraagd om het gebied groter en groener te maken en de kruising Postweg/Westzoom ook mee te nemen in de plannen.

Plan

Het plan is daardoor groter geworden, het gaat nu om 10 hectare bedrijventerrein op 19 hectare grond, met een rotonde op de postweg/westzoom en een wandel/fietspad vanaf De Kempjes langs de Lunterse beek

Behoefte is geen mening

Er is een onderzoek gedaan naar de behoefte, hieruit blijkt dat er zeker behoefte is aan uitbreiding van het bedrijventerrein. Daarnaast is er bij de initiatiefnemers al zoveel ingeschreven dat ze wel 16 hectare in plaats van 10 hectare kunnen verkopen. 

Anne-Jan Telgen van het CDA: “behoefte aan uitbreiding is geen mening maar een feit, dat je liever naar een stuk bos of weiliand kijkt dan naar een bedrijventerrein snappen wij ook. De politiek moet keuzes maken voor de ruimte die schaars is. Een keuze voor bedrijventerrein op deze plek is ook een keuze voor werkgelegenheid voor Lunteren. Groener dan dit wordt het niet, je zou je bijna kunnen afvragen of dit niet wat overdreven groen is, zo mooi wordt het. Gelukkig maar.”

Louke Koopmans van D66 over het plan: “hoewel wij ook liever natuur zien op deze plek is dit een zeer goed doordacht plan waar we achter staan.” Ook VVD was positief namens Thimo Harmsen: “goed plan, maar geef aub ook aandacht aan de op en afritten van de A30, dat wordt er niet overzichtelijker op.”

Op enkele kleine partijen na was de raad positief over de plannen. Op donderdag 21 september wordt er definitief gestemd. 

Meer informatie over het plan kunt u vinden op ede.nl/in-de-gemeente-ede/bouwprojecten/de-stroet-uitbreiding

Lees hier de online krant van deze week.