Veiligheid centraal tijdens Open Dag TBE

Henk de Rooy

EDERVEEN – Het centrale thema van de Open Dag bij TBE (Technisch Bouwcentrum Ederveen) is: Veiligheid. Het veilig werken met machines, een veilige omgeving creëren bij werkzaamheden, aandacht voor oog, oor en hand-bescherming.

Via demonstraties en voorlichting kan men zaterdag 15 april zich op de hoogte laten brengen van de verschillende aspecten rondom het thema veiligheid. Men is welkom op de Open Dag van 09.00 tot 16.00 uur.

Aan deze Open Dag is ook een speciale actie (zie advertentie elders in deze Lunterse Krant) gekoppeld. Bezoekers kunnen met deze actie een professionele Festool machine winnen. Een reden te meer om op zaterdag 15 april even aan te komen aan de Hoofdweg 140 in Ederveen.

Kennis en deskundigheid

Veilig werken- en veilig omgaan met machines is één van de speerpunten bij TBE in Ederveen. Aandacht voor een veilige werkomgeving voor de professional, maar ook  voor de doe-het-zelver.

“Het aspect veiligheid wordt steeds belangrijker in de bouw en bij de technische bedrijven. Er is steeds meer aandacht voor het veilig werken met machines en materialen. Dat bemerken wij bij onze klanten. Er wordt meer over nagedacht en vragen vaker Ze praten er niet alleen over, maar communiceren het met ons. Vragen advies en naar de mogelijkheden die wij hen op dit gebied kunnen bieden.”

Arwin Bouwheer van TBE is een warm pleitbezorger van het onder de aandacht brengen van het belang van veilig werken.

Als voorbeeld geeft hij aan: veiligheidsschoenen, deugdelijke werkkleding, valbeveiliging, het veilig werken met machines, gezichts- en oor bescherming. 

Nieuw hierbij is het laten aanmeten van gehoorbescherming. We hebben speciaal voor de open dag een mooie aanbieding gemaakt. Bij TBE heeft men de kennis in huis om de klant deskundig van advies te kunnen voorzien. Kennis en deskundigheid die men dan ook uitdraagt. Zo ook tijdens de Open Dag.

Doe-het-zelver

Zaterdag 15 april verwacht men ook de doe-het-zelver en de hobbyist te mogen ontmoeten. Met name voor deze doelgroepen is een Open Dag een uitgelezen mogelijkheid om kennis te nemen van het veiligheidsaspect in en om het huis.   

Voor iedereen geldt: Wees zuinig op oren, ogen en handen, ja op heel je lichaam! Echter, waar is de kennis met betrekking tot het veilig ermee werken? Dit aspect baart Arwin weleens zorgen. “Veiligheid wordt steeds belangrijker, ook bij de doe-het-zelver. Bij onze klanten bemerken wij een groeiend besef hierover. Een (zaag)machine is mooi en handig, maar hoe ga je er veilig mee om. Wij weten hoe de machines werken en hoe je er veilig mee om kunt gaan.” Deskundigheid, service en communicatie zijn dan ook de sleutelwoorden bij TBE.

Klimwand van negen meter

Het voorterrein bij TBE is tijdens de Open Dag ingericht met diverse activiteiten. Een uitdaging voor de jeugd is een negen (!) meter hoge klimwand. Ook hierbij komt het aspect veiligheid om de hoek kijken, denk aan bijv. het klimharnas en de veiligheidslijnen.

Iedereen heeft er weleens mee te maken gehad, een wiebelende ladder of wegglijdende trap. Geen prettige ervaring. Tijdens de Open Dag bij TBE wordt gedemonstreerd hoe dit met eenvoudige middelen, bijv. een laddermat, te voorkomen is.

En …, zoals men bij de Open Dagen bij TBE gewend is, aan de inwendig mens zal het niet ontbreken. Een hapje en drankje staat voor een ieder ook deze keer klaar.

Lees hier de online krant van deze week.