Krelis en het wief als bewakers

Henk de Rooy

LUNTEREN – “Krelis, moet je eens horen. Je kent dat tuintje van de Oud Lunterse Dag wel. En ik heb zo eens zitten denken dat wij die mensen wel eens kunnen helpen.”

Krelis keek zijn wief eens aan en dacht er het zijne van. Van achter zijn krant bromde hij wat en wist al hoe laat het was.“Weet je, ik hoorde dat ze zo’n last hadden van konijnen en ook de kraaien hebben het ontdekt. Als wij daar nu eens de boel gingen bewaken? Zorgen dat het spul opkomt en niet wordt opgevreten.”

Nog een goeie maand

De krant zakte een paar centimeter en met een: “Zullen we eerst maar een bakkie doen? Dan kunnen we er eens rustig over nadenken”, on Krelis weer wat tijd. Hij had niet veel trek om mee te gaan in het enthousiasme van zijn wederhelft.

Veel tijd en rust was hem niet gegund. De koffie, met een stevige scheut warme melk en dik vel, was nog niet ingeschonken, of daar kwam het. 

“Het is nog een goeie maand naar de Oud Lunterse Dag en wij hebben tijd zat, dus gaan we daar als bewakers van de groenten de boel in de gaten houden! Zorgen dat de konijnen en kraaien de boel niet kaal vreten.”

Hiermee was het pleit beslecht en bromde Krelis zoiets als een bevestiging. Zodoende zijn Krelis en zijn wief sinds vorige week woensdag de nieuwe bewoners van het OLD-tuintje om de boel er een beetje in de gaten te houden.

Lees hier de online krant van deze week.