Kick-off walking football op zaterdag 25 juni bij VV Lunteren voor senioren (55+)

LUNTEREN – Sport is voor iedereen en fit blijven is belangrijk. Met deze gedachte zijn VV Lunteren en FC Bintang Timur een samenwerking aangegaan per 1 januari 2022 en is er een Walking Football groep in Lunteren gestart. Op 25 juni 2022 zal dit op Sportpark De Wormshoef in Lunteren feestelijk worden gevierd met een kick-off.

Bewegen, meedoen en ontmoeten, dat zijn de basisprincipes van het Walking Football; een voetbalvorm voor 55-plussers die nog lekker actief bezig willen zijn. 

Een sport zowel voor dames en heren. Zes tegen zes, zonder keepers, op een klein veld, met een klein doel, rustig een balletje trappen. Er wordt niet gerend en buitenspel bestaat niet. Dankzij de geopende kantine staat ook het ontmoeten centraal. 

Walking Football is een van oorsprong Engelse vondst. Eredivisie CV heeft in samenwerking met Johan Annema van het Nationaal Ouderen Fonds de spelvorm naar Nederland gehaald, verder uitgewerkt en via betaald voetbal organisaties geïntroduceerd als OldStars. Via teams met bekende voetballers, zoals Sjaak Swart en Dick Schoenaker, werd het OldStars Walking Football bekendheid gegeven in Nederland. 

Via het Nationaal Ouderen Fonds project Meesterwerk Cultuur in Lunteren was Joop Kols in 2021 in contact gekomen met Fien Huliselan (Stichting Ana Upu) om het OldStars Walking Football in Lunteren te introduceren. Vervolgens heeft Fien Huliselan aan Ferry Huliselan gevraagd om het OldStars Walking Football op te starten. Onder de naam FC Bintang Timur is dit inmiddels uitgegroeid tot 17 deelnemers. In de jaren 60 en 70 was het Molukse voetbalteam FC Bintang Timur ook actief in Lunteren.

Eind 2021 zijn VV Lunteren en FC Bintang Timur, onder begeleiding van het Nationaal Ouderen Fonds (Joop Kols) en Sportservice Ede (Sylvano Hendriks) gesprekken gestart om onder VV Lunteren de Walking Football groep FC Bintang Timur voort te zetten. De wens van VV Lunteren om Walking Football aan te bieden en het ontbreken van de faciliteiten van FC Bintang Timur bracht deze samenwerking tot stand.

Spreekt de combinatie van bewegen en gezelligheid u aan, kom dan zeker een keer meedoen! 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met 

Ferry Huliselan telefoonnummer: 06-55020137. Wilt U zich aanmelden als lid, dan kan dat via de website van VV Lunteren (www.vvlunteren.nl).

Lees hier de online krant van deze week.