Tito van Tom en Tineke is bijna jarig

Henk de Rooy

LUNTEREN – Inderdaad, Tito is bijna jarig. Nog een kleine week en dan is het zover: Dinsdag 2 mei viert hij zijn verjaardag.

Tito? Wie kent hem niet?

Hij is de papegaai, witte kaketoe van Tineke en Tom (Tom en Tineke Dierenspeciaalzaak) en viert dan zijn 25e verjaardag. 

En, hij is van plan er een mooi feestje van te maken. Niet alleen zijn vrienden, maar iedereen, wil hij zien op zijn verjaardagsfeestje.

Vrienden en vriendinnen

Dat hij mooi is en zijn eigen plek heeft in de winkel wil Tito weten. Het is een kaketoe met een eigen wil en karakter en ook niet zonder sterallures. Geef hem de aandacht en je bent zijn vriend, maar ga je zonder iets te zeggen de winkel uit, dan draait hij zijn kop van je af en laat luid en duidelijk merken dat hij hier niet van gediend is.

Feit is wel dat Tito vele leuke en vaste vrienden en vriendinnen is, dus aandacht komt hij niet te kort.

Ook zijn baasjes Tineke en Tom zijn maar wat trots op hun witte kaketoe, die zijn gehele leven al deel uitmaakt van het gezin, samen met kat Kate.

Flamen met Kate

Tito heeft ook een zusje, dat een dag eerder, op 1 mei, uit het ei kwam. Als een jong broekie kwam hij bij Tineke en was erbij toen zij met Tom in het huwelijk trad, 1 mei 1998. 

De eerste vier jaar woonde Tito om en om bij Tineke of Tom thuis, omdat zijn beide baasjes drukdoende waren met het opstarten van hun dierenspeciaalzaak.

Na deze periode verhuisde hij naar de Dorpsstraat in Lunteren, waar hij een vaste plaats kreeg in de winkel. Na sluitingstijd verhuist hij naar het woongedeelte, waar hij loopt te flamen met kat Kate. Inderdaad, een echt baasje!

Mee huilen

Misschien wel interessant om enkele weetjes van de aanstaande jarige te weten. Al zit Tito hier waarschijnlijk niet op te wachten. Maar ja, als je een jubileum veert horen daar enkele ditjes en datjes bij.

Tito heeft het voor elkaar bij De Boomgaard. Daar heeft hij ook de harten veroverd en mag er al 25-jaar fruit halen, zonder dat hij zijn beursje moet openen. Tja, je bent een verleider of niet.

Van water houdt hij niet, maar een lekkere douche vindt hij lekker. Als hij zelf maar niets hoeft te doen. 

Hij ziet het ook graag helder, want van mist moet de aanstaande jarige niets hebben.

Wist u dat Tito niet tegen huilende baby’s kan? Dan gaat hij, zo stoer als hij kan zijn, meehuilen.

Vijf operaties

Zorgen zijn er ook geweest. Toen Tito 19-jaar was is hij erg ziek geweest. Drie weken is hij opgenomen geweest in de dierenkliniek in Utrecht. Maar liefst vijf operaties waren er nodig om Tito te behouden. 

Wat was de vreugde groot toen de witte kaketoe weer zijn vertrouwde plaats in kon nemen in de winkel. Met dank aan de super vogel dierenarts.

Tito, het mannetje van Lunteren, is dinsdag 2 mei jarig.Wees welkom! Aan Dorpsstraat 125 in Lunteren.

Lees hier de online krant van deze week.