De Lunterse Boer Bezorgt

De Lunterse Boer tijdens coronacrisis

LUNTEREN – Hoe een echt ondernemersechtpaar de handen uit de mouwen steekt in de bossen van Lunteren en tegelijk, gesteund door collega-ondernemers, heel veel mensen gelukkig maakt!

De Lunterse Boer

Ko en Corine Bostelaar die vorig jaar november “De Lunterse Boer” hebben overgenomen zitten niet stil tijdens de coronacrisis. Ze brengen heerlijke menu’s of een heerlijke paas high-tea bij u thuis.

Collega-ondernemers

Het initiatief wat Ko en Corine aan de dag leggen tijdens deze, voor de horeca, heel moeilijke tijd, werd opgemerkt door collega-ondernemers uit Barneveld en omstreken. Nadat Ko het initiatief gedeeld had op enkele app-groepen, kwam er spontaan een actie op gang van ondernemers die de maaltijden van “De Lunterse Boer” gingen sponseren en tegelijk de maaltijden zijn gaan uitdelen aan mensen die vanwege de crisis vrijwel geen bezoek ontvangen en/of de deur niet uit kunnen. De eerste adressen kwamen van de Ger. Gem. van Barneveld zuid en centrum. Daarna ging het hard, zowel met aanmelden van sponsoren en het aanmelden van mensen die een maaltijd verdienen. Ook mensen van buiten de Gereformeerde Gemeenten kunnen worden opgegeven. Op deze manier laten we gezamenlijk zien als christenen in de samenleving te staan. “We steunen op deze manier een ondernemer die het heel moeilijk heeft en dienen tegelijkertijd een mooi doel om zoveel mogelijk mensen een ‘hart onder de riem’ te steken”, merkt Hans van der Velde op, als medeorganisator van deze sponsoractie

Verwennerij

Inmiddels kunnen er al ruim 1000 maaltijden van hoge kwaliteit uitgedeeld worden. De groep vrijwilligers die het uitdelen verzorgen, krijgen veel positieve reacties te horen van mensen die in aanmerking komen voor een maaltijd. Het is niet alleen de maaltijd, maar ook de belangstelling en het menselijk contact die ontroerende emoties losmaken. Van; “Het is heel mooi wat jullie doen” tot “wat een verwennerij”. Degenen die de sponsoren benaderen krijgen al evenveel mooie reactie te horen. Je krijgt er energie voor terug om dit te mogen doen

Wie zelf mee wil doen aan de sponsoractie, of zelf een maaltijd wil laten bezorgen bij iemand die het verdient, mag mailen naar maaltijdactie@ondernemersggbarneveld.nl Een app sturen mag ook naar 06-16442075.