Johan en Hanneke van Eckeveld nemen Zoutewelle Boeken over

Henk de Rooy

EDERVEEN – Na zeven jaar en met veel plezier Zoutewelle Boeken te hebben gerund, hebben André en Gerda de boekhandel overgedaan aan hun opvolgers: Johan en Hanneke van Eckeveld. Zij zijn, sinds anderhalf jaar, beheerdersechtpaar van de Veenhoeve in Ederveen. Later in deze maand worden klanten betrokken bij de wisseling van de wacht. Aan de naam van de Ederveense boekhandel veranderd niets. Het blijft: Zoutewelle Boeken.

Winkel als ontmoetingsplek

André vond het tijd om weer naar zijn oude liefde, de zorg, over te stappen. “Wij (André en zijn vrouw Gerda) hebben in de zeven jaar dat we de boekhandel hadden het altijd met veel plezier gedaan. Mooie contacten opgebouwd met onze trouwe klanten en genoten van de enthousiaste reacties van klanten. De winkel is een ontmoetingsplek geworden. Er was zelfs een klant die eigenlijk alleen maar een bakkie thee kwam drinken. Mooi toch dat dat kan. En dat was ook ons doel: Dat iedereen gemakkelijk bij ons naar binnen kon lopen.”

Dat Zoutewelle Boeken in de ruim zeven jaar een begrip is geworden in Ederveen en omgeving, bleek wel tijdens verjaardagen. Wie de jarige een boek wilde geven, maar niet zo zeker wist welke titel, kreeg vaak te horen: Ga maar naar Zoutewelle, die weten het wel. Of anders waren het André en Gerda wel die de gever waarschuwden, wanneer zij een cadeauboek voor de jarige wilden kopen. Deze titel heeft hij/zij al. En dus kwam er een andere titel in de cadeauverpakking.

Dagbestedingslocatie

Dit zal bij de nieuwe eigenaren Johan en Hanneke van Eckeveld niet anders zijn. Zij zetten de lijn van André en Gerda voort en zien de boekwinkel een mooie aanvulling op hun betrokkenheid bij de Veenhoeve.

“De winkel sluit aan bij de Veenhoeve. We kenden de winkel al, een bewoonster van de Veenhoeve werkte er al. Toen de overname ter sprake kwam waren we er als snel uit. Onder begeleiding zal de winkel worden gerund door bewoners van De Veenhoeve. De winkel is een ontmoetingsplek, waar mensen elkaar ontmoeten, een creatieve ontmoetingsplek.”

Het eerste half jaar blijft Gerda nog op de achtergrond actief, om Johan en Hanneke wegwijs te maken in de wereld van de boeken. De Veenhoeve kent 13 bewoners die overdag naar een dagbestedingslocatie gaan. 

Hierin past de boekwinkel naadloos. Een mooiere dagbestedingslocatie kun je als bewoner van de Veenhoeve bijna niet hebben. Werken en ontwikkelen in een omgeving waarin je klanten helpt adviseren in hun aankoop.

Tot slot: André en Gerda willen alle klanten hartelijk bedanken voor zeven mooie jaren en voor het vertrouwen dat zij stelden in Zoutewelle Boeken.

Lees hier de online krant van deze week.