Kennismaken met bridge

REGIO – Bridge is voor veel mensen een heerlijke ontspanning. Gezellig met andere mensen, uitgedaagd worden goed na te denken en de hersenen te trainen. En dat voor ieder op een eigen niveau.

Om bridge te kunnen spelen moet men wel de spelregels van die sport kennen. Daarvoor worden door verschillende clubs cursussen aangeboden. Maar als je nauwelijks weet wat bridge inhoudt en hoe het werkt, dan is het een grote stap om je op te geven voor een cursus van 12 lessen. 

Initiatief in de regio

Daarom hebben 7 bridge verenigingen in de regio de handen ineen geslagen en een kennismaking met bridge georganiseerd in de vorm van “Kwik Bridge”. Dat is een soort tussenstap om te kijken of bridge iets voor je is. Het initiatief wordt ondersteund door een subsidie van de gemeente vanuit het Lokaal Sportakkoord. Vlak na de zomer worden op zaterdagmiddagen in Barneveld, Ede en Lunteren gratis bijeenkomsten georganiseerd van 14.00 – 16.30 uur. Iedereen die 13 kaarten in zijn/haar handen kan houden is welkom. De bijeenkomsten zijn op 26 augustus in Barneveld, op 2 september in Ede en op 9 september in Lunteren.

Bridge

Bridge speel je als paar met een andere paar, dat aan dezelfde tafel zit. Het leuke aan bridge is dat je niet afhankelijk bent van het krijgen van “goede kaarten”. Je prestaties worden namelijk niet vergeleken met het paar aan jouw eigen tafel, maar met andere paren die later met dezelfde kaarten als jij spelen. Daarmee is het echt een denksport. 

Maar bridge wordt ook hoog gewaardeerd vanuit welzijn: het zorgt voor veel sociale contacten. En omdat iedereen op zijn eigen niveau kan spelen is het voor velen een aangenaam tijdverdrijf.

Kennismaken

De kennismaking is echt bedoeld voor mensen die niet of nauwelijks weten wat bridge is. Je kunt gerust als individu meedoen, maar als je het juist leuker vindt om met zijn tweeën te komen is dat prima. De middag wordt gegeven door ervaren docenten, die deelnemers na steeds een korte uitleg veel laten oefenen.  

De bedoeling is dat je na afloop voldoende idee hebt van bridge om te kunnen besluiten wel of niet aan een cursus deel te nemen. Die cursus kun je volgen bij elk van de deelnemende verenigingen: BC Barneveld, BC Otterlo, Lunterse BC, De Witte Hinde, De Open Hof, Bridge4Ever, Bennekomse BC.

Als je op de hoogte gehouden wilt worden van de verdere aankondigingen stuur dan een mailtje naar kennismakenbridge@gmail.com

Lees hier de online krant van deze week.