Turnclub P.i.T succesvol in Amersfoort

AMERSFOORT- Afgelopen zaterdagvond in Amersfoort de eerste voorronde voor de turnsters uitkomend in junior E, Jeugd H en junior F plaats.

Tijdens de tweede wedstrijd startte Jaylin Askamp (Jeugd H) samen met haar mixteam op balk. In de andere baan vormden Elisa Cicuto, Tara Tollenaar en Kristina Buda (Junior E) samen een klein team.

Jaylin had wat last van wiebelbenen op balk, maar turnde haar oefening prima uit. Daarna was het tijd voor haar favoriete onderdelen vloer en sprong. Hier zette ze haar wiebelbenen om in springbenen en liet hele knappe elementen zien. Ook lukte dit keer voor het eerst het overspringen op brug wat voor haar een echte mijlpaal was. Wel moet zij nog wat werken aan de afwerking, maar met haar team werd Jaylin 3e en individueel eindigde zij op de 15e plek.

De junioren E namen het met z’n drieën op tegen grotere teams. Zij startte goed op vloer, maar lieten wat punten in eisen liggen. Wel maakten ze het prachtig af in de afwerking. Sprong is voor Tara soms wat lastig, maar zij liet prachtige sprongen zien. Elisa laat in de trainingen prachtige oefeningen zien, maar turnt in de wedstrijden wat zure foutjes. 

Wel is zij een plaatje om naar te kijken. Kristina maakte geen grote fouten en turnde goed en naar kunnen. Deze meiden mogen trots zijn op wat ze samen hebben laten zien en stonden voor elkaar klaar als team. Individueel werd Kristina 6e, Tara volgde op de 7e plek en Elisa werd 13e.In de laatste wedstrijd van de dag mocht Anouk van Beek (junior F) verschijnen. Spanning is bij haar altijd duidelijk merkbaar, maar dit gaat de laatste steeds beter! Ze mocht wel aftrappen op balk, maar liet op de toestellen daarna zien wat ze kan! Een hele mooie vloeroefening zorgde voor de 4e plek op dit toestel. Dat zij een hele tijd geen sprong heeft geturnd en dit nog erg spannend vond was niet merkbaar. Een 2e plek op dit toestel was voor haar. Op brug lukte voor het eerst de kip, maar de rest mistte nog wat afwerking. Anouk werd samen met haar mixteam 4e en individueel werd zij 16e.

Pit is wederom trots op haar turnsters die vandaag lieten zien wat ze kunnen. Er zijn nog genoeg winsten te behalen die zij meenemen naar trainingen en hopelijk kunnen verbeteren tijdens de tweede voorwedstrijd op 25 maart.

Lees hier de online krant van deze week.