Zorgboerderij de Elsenhoek in Lunteren

LUNTEREN – Boerderij de Elsenhoek is een leerwerk bedrijf van ‘s Heeren Loo. Op de zorgboerderij werken mensen met een verstandelijke beperking of psychiatrische problematiek onder begeleiding.  

Er werkt iedere dag een groep cliënten buiten, zij zorgen voor de dieren: paarden, pony’s, varkens, kippen met kuikentjes, schapen, geiten en cavia’s. Ook lopen er gezellig 2 katten rond. De dieren worden gevoerd, geknuffeld, de paarden geborsteld, hokken schoongemaakt, enz.  

En er werkt een groep cliënten binnen. Zij zorgen voor de koffie, de lunch, doen boodschappen en creatieve activiteiten. Ze hebben ook een grote moestuin waar ze om de beurt in werken. En misschien ziet u ze ook wel eens lopen als ze met de 2 pony’s aan de wandel zijn, goed voor de beweging. 

Al met al is er genoeg te doen iedere dag! Gelukkig hebben ze vrijwilligers die komen helpen, daar zijn ze altijd heel blij mee! 

In de winkel aan de weg, verkopen ze heerlijke verse producten zoals eieren, honing van de imker en groenten uit onze eigen moestuin. Het aanbod wisselt per seizoen. Op dit moment hebben ze de laatste courgettes en (zoete) aardappels in de verkoop. Ook verkopen ze zonnebloempitten, pompoenen en kalebassen en binnenkort kunt u bij ze terecht voor walnoten.  

Wist u dat de cliënten ook mooie, unieke producten maken? Sleutelhangers, kaarten, vogelhuisjes, enz. De moeite waard om te komen kijken!   

Meer weten?  

Openingstijden: Van maandag tot vrijdag van 9.30-15.00u en op za-zo van 9.30-12.30u 

Locatie: Zorgboerderij de Elsenhoek  Molenweg 24-26  6741 KL Lunteren 

Lees hier de online krant van deze week.