Boanna Boyne in het avondprogramma van Blaozen en Blèren

LUNTEREN – Tijdens de Lunterse Dweil en Shanty dag ‘Blaozen en Blèren’, op zaterdag 4 juni 2022, wordt er van 13:00 – 17:30 door diverse koren en orkesten opgetreden op drie podia verspreid over het dorp. 

Deze dag wordt door de Gelderse band Boanna Boyne afgesloten in de muziektent op ‘t Nieuwe Erf van 18:00 – 20:00. Aansluitend zal er nog muziek gedraaid worden.

De Gelderse band Boanna Boyne ontstond in 2018, toen enkele muzikanten elkaar vonden bij het maken van traditionele Ierse folkmuziek. 

Al vanaf dat eerste begin speelt de band behalve traditionals ook eigen repertoire, dat wordt geschreven door meerdere liedjesschrijvers. Omdat die ieder hun eigen inspiratiebronnen hebben, zijn de liedjes van Boanna Boyne heel afwisselend. Ze gaan over onderwerpen als mythologie en liefde. De band wil zijn publiek meenemen in een muzikaal Iers verhaal. 

De Ieren zijn meesterverhalenvertellers en Boanna Boyne probeert met zijn muziek een stukje van die Ierse passie over te brengen. Boanna Boyne experimenteert regelmatig met meerstemmige zang, zodat er prachtige harmonieën ontstaan. 

Die samenzang zorgt er samen met de vele verschillende instrumenten voor dat Boanna Boyne is uitgegroeid tot een breed georiënteerde folkband met oog voor de Ierse traditionals.

Meer informatie op de website: 

www.luntersedweilenshantydag.nl of op facebook: 

@LunterseDweilenShantydag.

Lees hier de online krant van deze week.