Vrijwilligers gezocht om De Bongerd te versterken

LUNTEREN – De Bongerd appartementen is een woonlocatie van Careander waar 25 bewoners een nieuw thuis hebben gevonden. Maar om deze unieke woonomgeving tot zijn volle potentie te laten bloeien, hebben ze jouw hulp nodig! De Bongerd is namelijk op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om met de bewoners zowel binnen- als buitenshuis activiteiten te ondernemen. 

Als vrijwilliger speel je een belangrijke rol in het bieden van persoonlijke aandacht en het creëren van waardevolle één-op-één momenten. Hoewel de begeleiders altijd aanwezig zijn om de algemene taken op zich te nemen, is er behoefte aan extra handen om juist buiten het dagelijkse reilen en zeilen activiteiten te ondernemen. “Een extraatje buiten de deur – dat zouden we ze graag bieden,” zeggen Annelies en Grieta, persoonlijk begeleiders bij De Bongerd.

Samen op pad

In de gezamenlijke woonkamers, waar alle bewoners samenkomen, hebben de begeleiders niet altijd de ruimte om met iedereen één-op-één een activiteit te ondernemen. “Daarom zoekt De Bongerd vrijwilligers die het verschil willen maken in het leven van onze bewoners. Het gaat om de kleine momenten waar we vrijwilligers voor zoeken. Samen wandelen, iets lekkers bakken, een bezoekje brengen aan de bibliotheek, helpen met het vervoer naar sport toe of even het dorp in voor een kopje koffie of een ijsje. Ook hebben we een duofiets waar de vrijwilligers gebruik van kunnen maken,” aldus de begeleiders.

Maak impact als vrijwilliger

Door als vrijwilliger bij De Bongerd aan de slag te gaan, krijg je de kans om een positieve impact te hebben op de levens van anderen. “We wensen de cliënten deze kers op de taart: op pad gaan en even niet in een groep bezig zijn,” vertellen de persoonlijk begeleiders van De Bongerd.

Word vrijwilliger!

Ben jij klaar om iets moois te doen of heb je vragen? Neem dan contact op via schaepmanstraat2a@careander.nl en ontdek hoe jij een waardevolle bijdrage kunt leveren aan het leven van onze bewoners. De Bongerd kijkt er naar uit om jou te verwelkomen als vrijwilliger!

Lees hier de online krant van deze week.