Spoor van vernieling en diefstal door Lunteren (Gezocht: getuigen)

LUNTEREN – Nadat in de nacht van zaterdag 23 april vernielingen plaatsvonden bij de eierautomaat van Jowi’s Zolder (Barneveldseweg 49a), was gisteren in de nacht van 28 april Mastenbroek auto’s (Dorpsstraat 192a) aan de beurt. Er is niet bekend of de twee iets met elkaar te maken hebben.

Jowi’s Zolder

Bij Jowi’s zolder was de schade aanzienlijk maar hebben de dieven nauwelijks wat buitgemaakt. “Veel van onze klanten betalen contactloos waardoor er enkel wat kleingeld is buitgemaakt. Daarnaast zijn er bij meerdere eier- en vleesautomaten in de omgeving van Lunteren ingebroken. Dus mensen wees op uw hoeden, men is op rooftocht.”

Mastenbroek Auto’s

De schade en buit bij Mastenbroek auto’s is een stuk groter en wordt door eigenaar Kees Mastenbroek geschat op zo’n dertigduizend euro. “Het is niet alleen de schade die het vervelend maken. Maar ook is er een leveringsprobleem binnen de autoindustrie,” vertelt Kees die zichtbaar ontdaan is door het hele gebeuren. De dieven zijn dan ook niets ontziend te werk gegaan en hebben veel schade aangericht. “Ze stelen niet alleen het onderdeel maar knippen ook alles aan sensoren eromheen kapot.” De dieven zijn ook achterop het terrein geweest waar ze het nodige hebben meegenomen.

Tijdsbestek

De diefstal heeft van 02:00 tot 03:30 geduurd, waarna drie mannen en een chauffeur in een witte bestelauto wegreden. Mocht u dus iets gezien hebben meldt dit dan bij Kees Mastenbroek info@mastenbroekautos.nl .