’t Trefpunt Ederveen na 22 jaar in andere handen

Henk de Rooy

EDERVEEN – “Tweeëntwintig jaar en een paar maanden” Zegt Henk van de Pol, wanneer hem gevraagd word hoelang hij ’t Trefpunt Ederveen heeft gerund. “Altijd met plezier. En, nog steeds!” Dit deed de rasecht Ederveener samen met bij dochter Mirella en schoonzoon Piet, 4 jaar geleden is Mirella gestopt bij ’t Trefpunt. 

Zaterdag 29 juli draait Henk de deur in het slot om de sleutel vervolgens Maandag 31 juli aan Johanneke van den Brink te overhandigen. Na een korte stop opent zij Vrijdag 4 augustus als nieuwe uitbaatster de deuren van het Trefpunt. 

Cafetaria en lunchroom

De pensioengerechtigde leeftijd van Henk van de Pol naderde en Piet zag het niet zitten om alleen door te gaan, dus werd de knoop doorgehakt: ’t Trefpunt werd te koop gezet. Johanneke keek al langer naar een nieuwe uitdaging en toen kwam ’t Trefpunt op haar pad. De uitdaging zit in het concept dat Johanneke voor ogen heeft. “ 

De cafetaria blijft op de eerste 3 dagen van augustus na open, maar de bar zal sluiten en zal verbouwd worden tot een lunchroom. De zaal voor 100 personen achterin het pand blijft open voor vergaderingen, verjaardagen en andere partijen. In de lunchroom willen wij een werkgelegenheid bieden aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. 

Het lijkt mij heel mooi om dit hier in Ederveen te realiseren.”  De keuze voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt is niet vreemd, wanneer Johanneke zegt al een paar jaar ervaring in de zorg te hebben. In de nieuwe formule van het Trefpunt komen een aantal aspecten bijeen, de zorg voor haar medemens, haar liefde voor eten en het contacten met klanten. 

Tegen het einde van dit jaar wil Johanneke graag de verbouwing klaar hebben, waarna het Trefpunt een nieuwe fase ingaat. 

Enthousiasme en overtuiging 

Na de actiedagen gaat de cafetaria drie dagen dicht voor enkele kleine aanpassingen, om op vrijdag 4 augustus weer open te gaan. De overdracht van ’t Trefpunt vindt plaats op maandag 31 juli. 

Dan is het 22 jaar en een paar maanden geleden dat Henk van den Pol ’t Trefpunt Ederveen overnam en er een plek van ontmoeting van maakte. Johanneke borduurt hierop voort met haar enthousiasme en overtuiging dat de formule van cafetaria, lunchroom en een zaal voor ontmoetingen, verjaardagen, vergaderingen e.d., een succes gaat worden.

Lees hier de online krant van deze week.