Lunterse scouts organiseren zaterdag Jantje Beton-collecte

LUNTEREN – Op zaterdag 11 maart vindt de jaarlijkse Jantje Beton-collecte plaats in Lunteren en Barneveld. Net als andere jaren wordt de collecte georganiseerd door de scouts van Scouting Lunteren. 

Tijdens de collecte zullen zij langs de deuren gaan om geld op te halen voor de stichting Jantje Beton.Jantje Beton is een stichting die zich inzet voor het verbeteren van het speelplezier van kinderen in Nederland. Veel kinderen spelen tegenwoordig minder buiten dan vroeger, bijvoorbeeld door het gebruik van smartphones en computers. Jantje Beton vindt het belangrijk dat kinderen weer meer buiten gaan spelen, en dat zij daarvoor ook de ruimte en mogelijkheden hebben.Door geld op te halen tijdens de Jantje Beton-collecte kunnen de Lunterse scouts en de stichting Jantje Beton ervoor zorgen dat kinderen in heel Nederland weer meer buiten kunnen spelen. Zo organiseert Jantje Beton bijvoorbeeld speel-activiteiten op scholen en in buurten, en worden er speelplekken aangelegd waar kinderen veilig kunnen spelen.

Scoutingactiviteiten

Scouting Lunteren draagt graag bij aan dit mooie initiatief van Jantje Beton. De Lunterse scouts zijn namelijk zelf ook bijna elke zaterdag buiten te vinden in het Lunters Buurtbosch en weten als geen ander hoe belangrijk het is om te kunnen spelen en ontdekken in de natuur. Door mee te doen aan de Jantje Beton-collecte kunnen zij zich inzetten voor een goed doel én hun eigen scoutingactiviteiten financieren.

Dus geef gul wanneer de Lunterse scouts bij u langs komen op 11 maart. Door te doneren aan de Jantje Beton-collecte draagt u bij aan het speelplezier van kinderen in Nederland en aan de activiteiten van Scouting Lunteren. Alvast hartelijk bedankt namens de Lunterse scouts!

Lees hier de online krant van deze week.