Verpakkingsvrij winkelen bij DA Soap & Spices in Lunteren

LUNTEREN – De behoefte aan pure voeding, zonder allerlei kunstmatige toevoegingen, groeit ook in Lunteren enorm. Hoewel nog veel klanten zo’n uitgebreide reform en biologische afdeling niet bij een drogist verwachten, zijn er steeds meer trouwe klanten voor dit assortiment. 

Het werd steeds meer klanten een doorn in het oog dat veel producten nog steeds in plastic zijn verpakt. “Natuurlijk zamelen we het plastic apart in, en gelukkig is een deel al verpakt in afbreekbaar plastic, maar vanaf nu zijn ook de glazen statiegeld potten terug. ’Wisselwaar’ is een verpakkingsvrij concept met gangbare basisproducten zoals havermout, muesli, linzen, kikkererwten, bonen, rijst en couscous, “ vertelt winkeleigenaar Adriaan.

Hoe het werkt? 

De klant levert de lege statiegeldpot weer in, deze wordt door de fabrikant gereinigd en opnieuw gevuld. Zo zorgen we samen voor minder afval. Het zorgt ook nog eens voor een mooi opgeruimde keukenkast. De producten in (bio)plastic blijven ook nog gewoon verkrijgbaar, maar de eerste klanten zijn al overgestapt op ‘Wisselwaar’. 

Lees hier de online krant van deze week.