AmbiJance: de nieuwe woonbelevingswinkel van Jan Willem Jansen

Henk de Rooy

Achter mij schuiven de twee deurhelften naar elkaar toe. Ik kijk om mij heen met een mengeling van verbazing en verwondering. Sta op het punt weer naar buiten te treden, om opnieuw de emotie van het verrassende, weer her te beleven.

Een medewerkster komt naar mij toe en legt het doel van deze nieuwe woonsfeerwinkel uit, namelijk sfeer creëren, om elke klant haar persoonlijke beleving te geven. Het laat ook zien hoe een ruimte kan worden omgevormd tot een heerlijke belevingsplek waar alles in harmonie is. Welkom bij AmbiJance.

Wow-gevoel

Het ruimtelijke effect maakt de nodige indruk. Dit is bereikt door optimaal gebruik te maken van de bijna vier meter (3.75 m.) hoge plafonds. Wat verder al snel opvalt is de eigentijdse verlichting, die als het ware in het luchtledige schijnen te hangen. Elke ruimte, elke hoek en elk punt waar overleg wordt gepleegd heeft haar eigen vorm van verlichting. En, alles perfect op elkaar afgestemd. De producten worden elk op een eigen wijze perfect uitgelicht. Dat komt bij binnenkomst al tot uiting in de centraal opgestelde vitrine.  Deze is geplaatst op een ronde verhoging, waarbij de bezoeker in een oogopslag kennismaakt met AmbiJance. Het ‘wow’-gevoel overheerst.

Creëren van ruimte

Vanaf ingang Dorpsstraat, gaat het rechtdoor de winkel in. Aan de rechterzijde de (elektrische) raamdecoratie met aan de wanden diverse modellen die onderdeel zijn van een uitgebreide collectie.

Het begint hier al en wat door de gehele winkel terugkomt: Het creëren van een ruimte waar klanten in alle rust van advies kunnen worden voorzien.

Gordijnstroken

Voor een tweede maal raak ik overweldigd. Mijn charmante AmbiJance begeleidster begint al te glimlachen. Ik blijk niet de eerste te zijn die overrompeld wordt door een wand van bijna vier meter (3.75 m. (!)) hoge gordijnstroken. Een wand die bijna de gehele rechterzijde en een deel van de achterzijde beslaat. Alles is in harmonie. Tegelijkertijd wordt de uitgebreide collectie gordijnstoffen op een verbluffende wijze gepresenteerd.

Verlichtingsplan

Doorlopende geraak je in de wereld van verlichting. Hier worden de mogelijkheden getoond en besproken met de klant van een verlichtingsplan voor in huis. In deze hoek komt het verhaal van het verlichtingsplan van AmbiJance samen.

Een sfeervolle hoek, vanwaar de geheel belevingswinkel te zien is. De presentatie van de collectie is ook hier bijzonder. Hoe? Ach, ervaar het zelf.

Vloeren

Ik ben geraakt tot de achterwand waar de vele mogelijkheden van het vloergebruik van pvc, kurk en laminaat wordt gepresenteerd. Ook hier weer een collectie waarvan het je gaat duizelen.

Even om de hoek kijkende zie ik dat ook trapbekleding tot het assortiment behoort.

Voor in de winkel, bij de entree links, is de ruimte waar de mogelijkheden van gietvloeren worden gepresenteerd.

Mezelf van de wand wegdraaiende sta ik aan de achterzijde van de ‘huiskamer’ van de winkel.

Behang

Deze ‘huiskamer’ vormt het centrale deel van de belevingswinkel en al bij binnenkomst ligt het in het zicht veld van de bezoeker.

De vier pilaren, waarop de belevingswinkel rust, vormen de hoeken van deze woonruimte. Een sfeervolle ruimte voor de presentatie van wandbekleding. Bijkans bestaan er geen beperkingen in het gebruik van wandbekleding. Ik had het nog niet gezien, maar van akoestisch behang had ik nog niet gehoord. Kun je zomaar je eigen geluidsstudio in huis creëren.

Kasten op maat

De linkerzijde wordt voor een deel in beslag genomen door nieuw product, op maat gemaakte kasten. De klant kan hier advies inwinnen voor het naar eigen inzicht op maat gemaakte kasten. Een uitkomst voor het optimaal benutten van de ruimte thuis.

Glazen klapdeur

Op mijn tocht door de woonbelevingswinkel was de blik naar links afgedwaald. Naar de doorgang naar de verf- en behangwinkel van AmbiJance, de twee drie meter hoge glazen klapdeuren (taatsdeuren).

Door het vele glas wordt een bijzonder ruimtelijk effect bereikt en is het tegelijkertijd de verbinding die beide onderdelen van de woon-belevings-winkel tot een geheel maakt. Vroeger vond ik die halve klapdeurtjes leuk. Kon er eindeloos erin en eruit gaan. Dit gevoel komt nu weer bij mij naar boven.

Antieke toonbank

Ik ben binnengetreden in de moderne versie van de vroegere winkel van Wim Blankenspoor. De cirkel is hiermee rond, want de vader van Wim had, even verderop, aan dezelfde Molenparkweg zijn eerste winkel.

De drie meter hoge wanden zijn volledig benut. Tot aan het plafond de stellingen met bussen verf. Een imposant gezicht. Ervoor een mooie antieke toonbank die mooi contrasteert met de overige ruimte, waar behangkasten met daarin de vele mogelijkheden om behang te combineren met de overige muurdecoratie welke AmbiJance haar klant biedt. Twee antieke kasten maken de ruimte compleet.

Karakter van Lunteren

Met AmbiJance heeft Jan Willem Jansen woonbeleving naar een hoog niveau getild, zonder dat dit ten koste gaat van het karakter van Lunteren.

Het is een bijzondere ervaring om aan de Dorpsstraatzijde de winkel in te gaan, om er aan de Molenparkwegzijde het weer te verlaten.

Lees hier de online krant van deze week.