Vechtpartij met gewonden tijdens eerste braderiefeest

LUNTEREN – Zo richting het einde van de avond vond er op ’t Nieuwe Erf in Lunteren een vechtpartij plaats. Het liep zo uit de hand dat twee betrokkenen naar het ziekenhuis moesten, waarvan één zijn kaak op meerdere plekken heeft gebroken. 

Voor Corine van Eckeveld, uitbater van De Peperbus en organisator van de braderiefeesten, is de maat vol: “Als je je niet kunt gedragen, blijf dan gewoon thuis!” Met deze ferme taal wil Corine duidelijk maken dat er geen plek is voor raddraaiers. “We zijn die avond eerder gestopt en hebben in overleg besloten om de kroeg die avond te sluiten,” vertelt Corinne. “Daarnaast hebben we voor de komende weken extra beveiliging geregeld en wordt iedereen gescreend,” vervolgt Corinne die er geen gras over laat groeien.

Kaarten

Er zijn tachtig kaarten voor De Peperbus beschikbaar en die worden enkel vergeven aan vaste klanten. Daarnaast wordt bij binnenkomst iedereen zijn naam genoteerd. Ook is er een leeftijdsrestrictie van 25 jaar ingesteld om de jonge raddraaiers te weren. “Ik weet niet wat het is, maar het lijkt steeds erger te worden. In mijn dertig jaar horeca heb ik zulk excessief geweld nog nooit meegemaakt,” sluit Corine af, die nog zichtbaar ontdaan is door het hele gebeuren.

Politie oproep

Heeft u iets gezien of bent u in het bezit van camerabeelden? Neem alstublieft contact op met Politie Ede en noem het volgende referentienummer: 2022330857.

Lees hier de online krant van deze week.