Tim Knol verzorgt zomeravondconcert bij De Koepel

Henk de Rooy

LUNTEREN – Het zomeravondconcert bij natuurtheater De Koepel is zaterdag weer geslaagd geweest met een avondvullend optreden van Tim Knol.

Elk jaar verrast De Koepelcommissie met het aantrekken van artiesten die een eigen stempel op hun vakgebied hebben en niet bepaald doorsnee zijn. 

Zaterdag was het singer-songwriter Tim Knol die de ‘berg’ naar De Koepel had beklommen. Het werd een bijzonder spraakmakend optreden.

Lightyears better 

Hoe het De Koepelcommissie het toch steeds weer voor elkaar krijgt, weten alleen insiders, maar ook zaterdag stond er een artiest van naam: Tim Knol. De Noord-Hollander heeft een eigen wijze om zijn publiek te entertainen. Voor degenen die hier niet mee vertrouwd waren: het was wennen.

Hij speelde bekende nummers en ook van zijn meest recente album ‘Light-years better’. Een album over de afgelopen jaren, waarin hij het roer omgooide en een nieuwe weg in is geslagen. Tim Knol voelde zich zaterdag fitter dan ooit en het publiek genoot.

Onvervalste Amerikaanse sound

Persoonlijke anekdotes werden afgewisseld met referenties aan bekende namen uit de Country and Western en de Bleu Grass scene, zoals van Bobby Charles en The Stanley Brothers. Het werd een muziekavond met die echte onvervalste Amerikaanse sound. 

Er waren momenten waarin het publiek zich terugvond in een country road bar in zo’n stoffig woestijnstadje. Helemaal wanneer Tim Knol zijn mandoline had gestemd. Men proefde het lauwe bier in een bar waar het woestijnzand tussen de planken kierde en de ventilator nutteloos hing te draaien voor verkoeling. Heerlijk!

Niet bepaald doorsnee

Tim Knol is eveneens bekend van zijn muzikale wandelingen, voortvloeiende uit zijn coronaperiode. Toen werd het wandelen ontdekt, de wandelschoenen vormen sindsdien een vast onderdeel van zijn bagage. Voor zijn optreden bij De Koepel werd nog een wandelingetje gemaakt. Het waren twee prachtige kilometers rond de ‘berg’ van De Koepel, liet hij zijn publiek weten. 

Dit publiek genoot van een artiest die niet bepaald doorsnee is. Tim Knol is zeker niet iemand waarvan er dertien in een dozijn gaan. Het is een persoon met een geheel eigen stijl bij de introductie van zijn liedjes. Nogmaals, het was niet standaard. Tim Knol entertaint op een geheel eigen wijze zijn toehoorders. Aan het einde van de avond werd dit dan ook beloond met een enthousiast en ovationeel applaus.

Tweede kans

Voor degenen die Tim Knol zaterdagavond hebben gemist, geen nood. Naar verluid is hij volgend jaar weer te gast, dan met een muzikale wandeling met De Wandelclub.

Lees hier de online krant van deze week.