ODG heet vanaf nu telt accountants & adviseurs ’Nieuwe naam, vertrouwde mensen’

REGIO – Broers Wim en Gerard de Groot openden in de jaren ’50 op Lunterse bodem hun administratiekantoor De Groot & De Groot, voorloper van ODG Accountants en Adviseurs. Ruim 70 jaar na de start van de twee broers is het tijd voor een nieuwe bedrijfsnaam.  

ODG Accountants en Adviseurs in Lunteren en ODG Staerk in Barneveld gaan verder onder de pakkende naam telt accountants & adviseurs. “De nieuwe naam past erg goed, omdat die aansluit bij ons uitgangspunt dat iedereen meetelt. Persoonlijke dienstverlening staat voorop, we kijken verder dan de cijfers”, zegt Robert van Dijk, die het bedrijf leidt met Jan de Groot, Niels van de Water, Gerjan Smit, Wilbert de Greef, Vincent van Veldhuizen, Martin Hazeleger en Eric-Jan Sobels.

Uitgebreide expertises

Het begon allemaal bij broers Wim en Gerard dus. Sommige Lunteranen zullen zich hun kantoor nog wel herinneren. En ook dat de zoon van Gerard, Jan de Groot, het kantoor sinds 1985 heeft voortgezet en uitgebreid. Diverse fusies volgden. Zo vond in 2023 onder meer de samenvoeging met het Lunterse Administratie- en Belastingadviesbureau van de Water plaats. “Die fusies pakten goed uit, zowel voor onze klanten als intern. Onze dienstverlening is nóg verder uitgebreid, doordat ons team is uitgebreid met kennis op nog meer verschillende vlakken”, concludeert Robert. “En met de slogan ‘Reken maar’ onderstrepen we dat de ondernemer bij elk vraagstuk op onze expertise kan rekenen. We beschikken over de kennis om echt meerwaarde te bieden.”

Persoonlijk betrokken 

telt accountants & adviseurs is lokaal betrokken en organiseert geregeld boeiende kennissessies en evenementen voor relaties. Het kantoor steekt veel energie in het opbouwen van een persoonlijke band met klanten. Niels van de Water: “Als je de persoon achter de ondernemer kent en ook weet wat er privé speelt, kun je nóg beter adviseren. We bieden de oplossing die het best bij de persoonlijke situatie van de ondernemer past.’’

Diensten en netwerk

Het accountantskantoor is breed vertegenwoordigd in vele branches binnen het mkb, biedt naast accountancydiensten ook salarisadministratie en fiscaal advies en werkt samen met een netwerk van externe specialisten. Door die samenwerkingen kunnen klanten bijvoorbeeld ook voor juridische zaken of hr-vraagstukken op het kantoor rekenen. 

AgroTeam

Daarnaast heeft telt accountants & adviseurs een eigen AgroTeam, gespecialiseerd in dienstverlening aan agrariërs. “Binnen de agrarische sector spelen regelmatig kapitaalintensieve thema’s”, weet Gerjan Smit als agrarisch accountant.  “Investeringen en bedrijfsoverdracht zijn onderwerpen die vaak ter sprake komen. Onze advisering is gebouwd op kennis van de gehele agrarische markt én van de uitgebreide wet- en regelgeving waar agrariërs mee te maken hebben. Zo is het actuele stikstofvraagstuk al geruime tijd onderwerp van gesprek. We bieden hierin meerwaarde door altijd op de hoogte te zijn van de actuele stand van zaken, bij de verschillende opties prognoses te maken en in iedere unieke situatie mee te denken.” 

De agrarisch experts bezoeken de ondernemer regelmatig. “Onze advisering vindt meestal plaats aan de keukentafel op de boerderij. We kennen de kracht van het bedrijf en de uitdagingen. We zijn op de hoogte van toekomstplannen en wensen van de agrariër en zijn pas klaar met ons werk als de ideale oplossing is gevonden, financieel, fiscaal en persoonlijk.” 

De naam telt accountants & adviseurs, in chique groen, prijkt nu op het bord aan de Boslaan 21 en op het pand in Barneveld. “Voor onze klanten blijft verder alles vertrouwd met de bekende contactpersonen en dienstverlening’’, benadrukt Niels. “Ze kunnen op ons blijven rekenen!’’ 

Kijk voor meer informatie op de nieuwe website www.telt.nl. 

Lees hier de online krant van deze week.