Ericaschool plant 150 bomen op EuroParcs De Zanding

OTTERLO – Woensdag 15 maart vond de nationale Boomfeestdag plaats. Doel hiervan is om jonge kinderen te leren over het belang van bomen voor een natuurlijke en duurzame leefomgeving. 

Door het planten van hun eigen boompje worden de kinderen geïnspireerd om hieraan bij te dragen. Daarom heeft EuroParcs de scholieren van de Ericaschool uit Otterlo uitgenodigd om een boom te komen planten op EuroParcs De Zanding. In totaal plantten zij hier maar liefst 150 bomen. 

Alle leerlingen van de Ericaschool kwamen per huifkar en te voet naar het park, waar zij er samen met het EuroParcs animatieteam meteen een feestje van maakten. Wethouder Arnold Versteeg en EuroParcs directielid Andries Bruil onthulden samen het herinneringsbord dat bij de boomplantplaats werd gezet. 

Na dit plechtige moment was het voor de kinderen tijd om in actie te komen. Uitgerust met hun eigen schep plantten zij, mede onder leiding van bomensponsor Hoveniersbedrijf Versteeg, in no time 150 nieuwe boompjes. 

Goede voorbeeld

“Een prachtig initiatief”, aldus wethouder Arnold Versteeg. “Geweldig om te zien dat de leerlingen van de Ericaschool hiermee het goede voorbeeld geven.” Andries Bruil van EuroParcs sluit zich hierbij aan. “De Boomfeestdag is een mooie gedachte. EuroParcs heeft zo’n 50 vakantieparken midden in de natuur. We willen kinderen graag meegeven hoe belangrijk die natuur is. Daarom hebben wij de leerlingen van de Ericaschool van harte uitgenodigd om een boom te komen planten op EuroParcs De Zanding.” 

Natuurles en vogelhuisjes

Naast het planten van de 150 bomen werden vogelhuisjes opgehangen die door de leerlingen zelf zijn versierd. Elke leerling heeft zijn eigen vogelhuisje die op één van de twee parken van EuroParcs in Otterlo, EuroParcs De Zanding en EuroParcs De Wije Werelt.

Twee vogelhuisjes zijn voorzien van een camera, zodat de kinderen het broedseizoen vanuit de klas kunnen volgen. Afsluitend kregen de kinderen kregen een interactieve natuurles, gegeven door IVN Natuureducatie. 

Als beloning voor het harde werk kreeg elke leerling na afloop nog een cadeautje in de vorm van zonnebloemzaadjes die ze thuis kunnen planten én mochten zij de (kinder)schep houden.

Lees hier de online krant van deze week.