Theespeciaalzaak ‘Fran’s Passie’ opent haar deuren in Lunteren

LUNTEREN – Sinds een aantal weken is het dorp een speciaalzaak rijker. Achter de pomp op de Stroet op de bovenverdieping van Van den Berg Tuinmachines bevindt zich de theebelevingswinkel van Francis van Straalen.

Na jaren in de horeca te hebben gewerkt begon Francis op 14 oktober 2016 voor haarzelf. “Mijn eerste fair was op 4 november 2016 bij kasteel Hoekelum. Vrijdag 14 oktober was het precies zes jaar later dat ik mijn eigen Theebelevingswinkel heb geopend,” vertelt Francis die voorheen enkel op markten en fairs stond. “Dit jaar sta ik ook op kerstmarkten, maar ik wil mij wel meer op de theebelevingswinkel richten,” vervolgt zij.

Dat Francis verknocht is op thee, blijkt wel uit de kennis die zij er over bezit. “Thee is zoveel meer dan je zakje op en neer laten hengelen. Je hebt zoveel soorten,” legt Francis uit. “Thee komt van een struik genaamd: Camelia Sinensis. Hiervan wordt o.a. zwarte, groene, witte en gele thee gemaakt. Dan heb je ook Oolong en Pu Erh. Daarnaast heb je ook kruidenthee of rooibos, wat officieel geen thee is maar een infusie,” vervolgt Francis die zelf meer dan 150 smaken verkoopt variërend van €3,75 tot €18,- per 100 gram.

Chocola 

Naast alle verschillende soorten thee, verkoopt Francis ook chocola. Op de vraag wat de twee met elkaar te maken antwoord ze: “Thee met daarbij een heerlijk stukje chocola is voor mij het ultieme geniet moment.” Bij Francis draait dan ook alles om de beleving.

Fran’s Passie is ieder vrijdag geopend van 10.00 tot 17.00 en op zaterdag van 10.00 tot 14.00. Daarnaast is ze ook op afspraak geopend. 

Voor vragen kunt u mailen naar franspassie@gmail.com of via Instagram of Facebook @franspassie. 

U kunt er ook terecht om uw relatiegeschenken of kadootjes samen te stellen voor de komende feestdagen.

Lees hier de online krant van deze week.