Dierenartsenpraktijk De Groene Grens bestaat 10 jaar “Laagdrempeligheid is voor ons heel belangrijk”

LUNTEREN – In 2013 werd de net afgestudeerde dierenarts Ida Corbée door veeverloskundigen Henk Bos en Fred van Duin aangenomen. Dit was het begin van dierenartsenpraktijk De Groene Grens Dierenartsen.

“Ik ben opgegroeid in Friesland en heb in Gent de opleiding dierengeneeskunde gehaald. Zoals veel dierenartsen wist ik al van jongs af aan dat ik dierenarts wilde worden. Tussen de schapen en koeien op het platteland is de liefde voor het vak ontstaan,” vertelt Ida Corbée, die na het vertrek van Henk Bos en Fred van Duin eigenaar is van de praktijk.

Inmiddels tien jaar na het ontstaan van De Groene Grens Dierenartsen is de praktijk uitgegroeid tot een gevestigde naam met tien werknemers, waaronder vijf dierenartsen. Met de praktijk verlenen ze zorg aan gezelschapsdieren, landbouwhuisdieren en paarden. “Wij doen bij de landbouwhuisdieren melkvee, zoogkoeien, schapen, geiten en alpaca’s, geen intensieve veeteelt,” vertelt Ida.

Begin

Toen de dierenartsenpraktijk begon, deden ze voornamelijk verlossingen en zieke landbouwhuisdieren en zijn ze gestart met honden en katten. Inmiddels is die klantenkring via mond-op-mondreclame uitgegroeid tot ver buiten het boerenerf. 

“We begonnen met enkel een spreekkamer, waarin we ook opereerden. In Overberg hadden we een spreekkamer en een kantoortje waarin we ook de opname deden. Inmiddels hebben we twee volwaardige locaties, met spreekkamers, operatiekamer, opname, laboratorium en een apotheek,” vertelt Ida.

Alhoewel ze een operatiekamer hebben, wordt er voor het specialistische werk een doorverwijzing gedaan. “We hebben hier wel een inhalatieanesthesie-apparaat en kunnen best veel operaties zelf uitvoeren, maar bijvoorbeeld patiënten voor orthopedie, botbreuken waar schroeven en platen voor nodig zijn; die sturen we door,” aldus Ida over de praktijk. 

Volgens Ida gaan mensen ook steeds verder voor hun huisdier. “Honden en katten maken steeds meer onderdeel uit van het gezin. Vooral hier op het platteland. Het was niet zo dat mensen niet van hun dieren hielden, maar er wordt nu wel meer aan een dier uitgegeven.” Omwille van die reden verzekeren ook steeds meer mensen hun dieren, zodat ze niet voor onvoorziene uitgaven komen te staan. 

Open dag

In het kader van het 10-jarig bestaan was er begin september een open dag. Ondanks de verkeershinder door de afsluiting van de Klomperweg blikt Ida terug op een geslaagde dag met meer dan tweehonderd bezoekers. 

Zij kregen een kijkje achter de schermen en, naast allerlei ander vermaak, was er een knuffeldierenspreekuur voor de kinderen.

Meer informatie over de dierenartsenpraktijk kan je vinden op: www.degroenegrensdierenartsen.nl

Lees hier de online krant van deze week.