Onverhuld: Verstikkende kwesties

De zomervakantie is bijna voorbij en dat zullen we weten. Ik bedoel dat als een komende periode van veel activiteiten, naast werk en school. Als u dit leest zitten we midden in de Heideweek, niet alleen op het Kuiperplein, maar ook met de Vlegeldag in Bennekom en de OLD in Lunteren. 

De HDWK is dit jaar heel divers. Van een Airborne veteranenavond met Xander de Buisonjé tot good old Henk Westbroek en van een oecumenische kerkdienst tot een paars hartenfeest bij ‘s Heeren Loo. En dan gaan we al snel de Airborne week in met de 79e herdenking en het springen op de Ginkelse Heide op zaterdag 16 september. Ik kan het niet genoeg zeggen, de droppings zijn ‘s ochtends!

En dan tussen de bedrijven door nog hoog bezoek. De Koning en Koningin bezoeken op donderdag 31 augustus aan het begin van de middag de ENKA wijk. Om daar onder andere op straat te zien hoe je in industrieel erfgoed mooi kunt wonen en een blik te werpen op het nieuwe station. En ook gaan zij aansluitend naar Bennekom voor een bezoek aan de korfbalvereniging DVO.

Heideweek en de Airborne horen jaarlijks bij ons als gemeente, prachtige tradities die we blijven koesteren. Het koningsbezoek is eenmalig de slagroom op de taart. En dan nog even de titel van deze column. Die slaat niet op mij, natuurlijk ben ik er zoveel mogelijk bij, maar belastend is dat niet. Dat aan het werk geldt voor alle mensen die vrijwillig en ook professioneel de schouders onder de organisatie zetten. Top werk!

Lees hier de online krant van deze week.