Cursussen met veel aandacht voor hulp bij psychische klachten

REGIO – Malkander biedt een veelzijdig aanbod aan interessante cursussen. Met name wordt de komende maanden veel aandacht besteedt aan eerste hulp bij psychische klachten, zowel bij jongeren als volwassen. Deze cursussen is bedoeld voor vrijwilligers, inwoners en professionals uit de gemeente Ede die te maken hebben met jongeren of adolescenten met psychische problemen.   

Hulp bij psychische klachten

Wil je hulp kunnen bieden aan jongeren met (beginnende) psychische problemen of aan jongeren die in een crisis verkeren? In de cursus Youth Mental Health First Aid leer je hoe je het gesprek aan kunt gaan met een jongere en hoe je kunt handelen. 

De cursus start 7 september en op 14, 21 en 28 september zijn de vervolgbijeenkomsten. En voor mensen die in hun (vrijwilligers)werk en omgeving met mensen te maken hebben met mensen met psychische problemen wordt de cursus Mental Health First Aid georganiseerd. Je leert situaties (beter) inschatten en je ontwikkelt vaardigheden om te kunnen handelen. 

Deze cursus start op 24 oktober en de vervolgbijeenkomsten zijn op 31 oktober, 7 en 14 november. Deze cursussen worden aangeboden door Pro Persona in samenwerking met Sportservice De Vallei en Malkander. Aanmelden voor de cursussen gaat via de website www.mhfa.nl of bel 0318 208080.

Gevarieerd aanbod

Ben je mantelzorger of vrijwilligers in de gemeente Ede? Neem gratis deel aan de onderstaande cursussen. Wil je weten hoe je een effectief gesprek kunt voeren? Op 22 september vertellen we je er alles over. En ‘voel je beter in je eigen lichaam’ leer je tijdens de driedaagse cursus haptonomie op 25 september, 2 en 9 oktober. Op 30 oktober wordt er tijdens de speltraining Joint the Jam tools aangereikt hoe je vrijwilligers werft en vasthoudt binnen je organisatie of vereniging. 

Zit je in een bestuur bij een vereniging en wil je minder uren besteden aan het besturen? Leer de fijne kneepjes van het versterken van jouw bestuur op 5 oktober aanstaande. En voor de nieuwe vrijwilligers bij Malkander is de welkom meeting op 11 oktober. Heb je het gevoel dat er iets niet klopt aan de situatie waarin iemand zit en kun je er niet precies de vinger op leggen? Wat kun je dan doen? Dat leer je tijdens de training Niet-Pluisgevoel op 12 ok-tober. En ook op deze dag is er een cursus voor vrijwilligers coördinatoren waar autisme belevingscircuit centraal staat, inclusief een lunch. 

Aanmelden en/of meer informatie?

Voor meer informatie en deelnemen aan de cursussen ga naar www.malkander-ede.nl onder kopje ‘cursussen’ of bel 0318 208080. 

Lees hier de online krant van deze week.