Tweede editie van Burr’len bij De Koepel

LUNTEREN – Op zaterdagmiddag 21 oktober staat de tweede editie van Burr’len bij De Koepel op de agenda. Voor dit gratis evenement geldt; wegens succes verlengd.

Gezellig terras

Het plein voor De Koepel wordt een gezellig terras waar gezellig kan worden bijgekletst en waar de lekkernijen die de deelnemers gemaakt hebben genuttigd kunnen worden.Deelnemers zijn onder andere; Smook en Smaak met pompoen stoof en Jorisbrood, Topslagerij Van Leeuwen met erwtensoep en broodjes knakworst en paling- en zalmrokerij De Molenpol met heerlijke hapjes. Maar er is ook een kraam met pompoenen en kalebassen, en eentje met sieraden en kaarsen. De bijenvereniging komt verschillende honingproducten verkopen en er zijn drankjes van bierbrouwerij Het doesburger Erf en Floor.

Activiteiten en muziek

Een aanvulling op vorig jaar zijn de geplande activiteiten. De Veluwse Verhalenverteller komt twee keer een half uurtje sagen en legendes van de Veluwe vertellen. Superleuk voor kinderen maar ook volwassenen zullen de verhalen boeien. Koepelbeheerder Gertjan van Doorn vertelt bovenop De Koepel in een half uurtje het verhaal van De Koepel. De Lunterse band Blueberry Blossom komt Bluegrass, up tempo akoestische Amerikaanse folkmuziek en Americana spelen. 

Nog meer te doen!

De Vrienden van Het Luntersche Buurtbosch hebben op 21 oktober een mooie herfstwandeling op het programma staan. De wandeling start om 13.30 uur bij Het Bosbad aan de  Bos-laan. Aanmelden voor de wandeling kan bij: vrienden@buurtbosch.nl. De wandeling eindigt heel toepasselijk bij De Koepel waar het Burr’len bij De Koepel nog in volle gang is.Mocht er nog meer behoefte zijn aan wild dan is er bij De Lunterse Boer, aan de Boslaan, een wildproeverij. Op deze dag zullen er verschillende activiteiten zijn, zoals een wildpresentatie, jachthoornblazers, bier- en wijnproeverijen, verkoopstands en een speurtocht en springkussens voor kinderen! Ook hier is de toegang gratis.

Voor jong en oud

Alles bij elkaar is er dus van alles te beleven tijdens Burr’len bij De Koepel. Jong en oud zullen zich vermaken. De toegang is gratis maar bij de diverse stands moet uiteraard wel betaald worden voor lekkers of moois. Uiteraard is het verstandig om op de fiets of wandelend te komen maar kom je toch met de auto dan kun je die parkeren aan de Boslaan of bij De Werelt.Wil je op de hoogte blijven van De Koepel en Het Luntersche Buurtbosch kijk dan op www.buurtbosch.nl. Je vindt ons ook op Facebook (Het Luntersch Buurtbosch) en op Instagram (uitkijktoren_dekoepel).

Lees hier de online krant van deze week.