Jacques en Soretha Steenkamp predikantenechtpaar Maranathakerk

LUNTEREN – De deur is nog niet opengegaan of een spraakwaterval kwam mij tegemoet. Het Nederlands doorspekt met Afrikaans of was het net andersom. In elk geval was de eerste kennismaking met Jacques Steenkamp een overrompelende.

Dan was de rustige en kalme ontmoeting van zijn vrouw Soretha bijna een verademing. Gezeten aan de keukentafel met een bakkie koffie ontwikkelt het gesprek zich gaandeweg. Hoe een domineesechtpaar uit Stellenbosch in Zuid-Afrika belandt in de pastorie van de Maranthakerk in Lunteren.

Het antwoord blijkt, zoals vaak, verrassend eenvoudig. “We zagen een vacature voorbijkomen en besloten erop te reageren. Meteen bij het eerste contact met de gemeente en kerkenraad in december 2019 klikte het!”

Met een vingerknip wordt het verbeeld. En dus verhuisden Jacques en Soretha naar Lunteren. Hun drie studerende kinderen zijn achtergebleven in Zuid-Afrika. Wat zij ervan vonden? Doen!, was hun reactie. “Het afscheid was niet makkelijk, veel tranen! Het was niet de makkelijkste dag”, geeft Soretha aan. Aan de keukentafel is er de glimlach van de herinnering.

Lees het gehele artikel in de Lunterse Krant of op lunteren.com