Dommel’ biljartkoning Marktzicht ’90 Ederveen

EDERVEEN – In 1990 werd in Ederveen biljartvereniging Marktzicht ’90 opgericht en sindsdien worden er ieder jaar onderlinge wedstrijden georganiseerd met als hoofdprijs de wisseltrofee voor eeuwige roem en glorie. 

Van de huidige groep van 11 biljarters is Wim (King) de Koning de enige die vanaf de oprichting in 1990 nog steeds lid is. In de afgelopen periode werd er opnieuw een onderlinge competitie gespeeld waarbij de spanning en rivaliteit soms hoog opliepen. 

Ook is er altijd een levendige discussie omtrent de vaststelling van het aantal caramboles per speler. De grote winnaar van het dit seizoen is Teunis van Dooren, beter bekend onder de naam Dommel, die er voor de 2e keer met de eer en trofee vandoor gaat. 

Onder toeziend oog van zijn grote leermeester en ervaringsdeskundige King won hij de meeste partijen. Met geraffineerde 3-banders, trekballen, doorstootballen etc. wist hij naast King ook Jake, Meurs, Stomp, Evert, Hans, Alex, Wim, Jantje en Michel te verslaan. Een prestatie van formaat!

Lees hier de online krant van deze week.